Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет - тази дъвка

...
Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет - тази дъвка
Коментари Харесай

Борисов: Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет, да спрат да я дъвчат тази дъвка

" Отдавна е подаден отводът ми от имунитет - тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков и през днешния ден към този момент го е завел ", съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди два дни той съобщи, че самичък ще даде имунитета си и няма да бъде жертва на шантаж и изнудване. От тогава до в този момент от Българска социалистическа партия питат какво става с имунитета - дали към този момент е подаден. От партията попитаха и през вчерашния ден в пленарната зала, а ръководителят Росен Желязков им сподели, че ще ги уведоми, когато има такава информация.

Борисов разяснява и визитата на украинския президент у нас и заключи, че без компромиса за държавно управление, изработен от ГЕРБ, такава е нямало да има. 

" Имало е смисъл да създадем държавно управление и некоалиционно болшинство. Идването на президента Зеленски се случи въз основата на компромиса, който направихме да отстъпим нашия мандат и премиерското място, с цел да се сътвори държавно управление. Иначе такова посещаване нямаше да има ", разяснява в коридорите на Народното събрание Бойко Борисов.

Той сподели удовлетворение от усъвършенстваните връзки сред сътрудниците зад кабинета.

" И фактически с Кирил Петков бяхме дружно, преглъщайки и его, и самовлюбеност, показахме, че дружно можем да реализираме триумфи ", регистрира Борисов.

Това е огромен триумф за България, още повече, като видяхме срещата при Радев, разяснява Борисов за визитата на украинския президент в София. По думите му целият свят и интернационалната общественост незабавно са отчели " какъв брой устойчиво седи Блгария сега и какъв брой несигурно е стояла преди месец ", като засяга служебния кабинет на президента.

Борисов благодари на Христо Гаджев и Делян Добрев за дейната им работа през последните дни в парламентарните комисии и в залата, с цел да бъдат образувани големи болшинства по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна, деблокирането на военния запас и решението за бъдещето за реакторите за АЕЦ " Белене ".

Борисов изясни и за какво Зеленски не е пристигнал в Народното събрание - поради " Възраждане ".

" Защото го бяха заблудили, че " Възраждане ще вършат някакви ексцесии, саботажи и аз персонално му обясних, че това не е в техния жанр ", сподели Борисов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР