Отдавате ли напоследък умората на ежедневната динамика, прекаленото засипване с

...
Отдавате ли напоследък умората на ежедневната динамика, прекаленото засипване с
Коментари Харесай

5 признака, че имате недостиг на магнезий

Отдавате ли в последно време умората на ежедневната динамичност, прекомерното засипване с работа и многото отговорности, които имате? Може би отговорът се крие в неналичието на един от най-важните минерали – магнезий , който е нужен за вярното действие на организма. Приемът на магнезий е нужен, защото той е виновен за вярното действие на мускулите, нервната и сърдечно-съдовата система. Ако разпознаете следните признаци в себе си, може да нямате задоволително магнезий в запасите на тялото си.

Често главоболие

Проучванията демонстрират, че хората, които страдат от мигрена , имат ниски равнища на този минерал в тялото. Поради ролята си в производството на невротрансмитери и неврологичната функционалност, магнезият също предизвиква главоболие заради неговия недостиг. Американската фондация за мигрена предлага дневен банкет от 400 mg до 500 mg магнезий, с цел да избегнете мигрена. Този минерал се предлага и при менструални болки и главоболие.

Лошо храносмилане

Ако сте забелязали храносмилателен проблем, има възможност да имате недостиг на магнезий. Той е от огромно значение за чревната система , тъй като обезврежда стомашната киселина и разрешава по-лесно придвижване на изпражненията през храносмилателния тракт, като в това време предотвратява запек.

Мускулни крампи

Дефицитът на този минерал може да аргументи болежка и крампи , които се усещат най-вече в долните крака. Балансира равнището на калций, което също е значимо за естественото действие на мускулите, в това число и на сърцето.

Стрес и тревога

Тъй като магнезият е виновен за производството на невротрансмитери в мозъка, той е значим за естественото действие на нервната система. Невротрансмитерите са значими за съня, настроението и неприятната им централизация провокира стрес и неприятно въодушевление, нервност. Тъй като магнезият подтиква производството на хормона серотонин, неговият недостиг може да аргументи меланхолия .

Липса на сън

Безсънието може да бъде повлияно и от непълен банкет на магнезий. Той контролира хормоните, които са виновни за релаксацията, тъй че техният недостиг ще аргументи безсънни нощи. GABA невротрансмитерите са значими за усмиряване на нервната активност и подкрепяне на тялото да се отпусне. Магнезият ги създава и в случай че няма задоволително, ще има липса на сън.

Как да компенсираме магнезия?

Най-доброто решение е да си извършите кръвен тест, с цел да определите равнището и дали се изисква терапия. Дотогава можете да компенсирате с храна. Храните, богати на този минерал са: всички зеленолистни зеленчуци, ядки, млечни артикули, черен шоколад, картофи, банани и тиква .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР