Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата

...
Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата
Коментари Харесай

Президентът насрочи парламентарните избори на 2 април

Отчитайки техническите провокации пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата допустима дата, в която няма да има риск за машинното гласоподаване, с цел да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български жител би трябвало да може да избира - да гласоподава с машина или с хартия. Затова ще издам декрет, с който ще разпусна Народно събрание на 3 февруари и насрочвам парламентарни избори на 2 април. Това сподели президентът Румен Радев.
Той се надява в оставащото време народните представители да извърнат внимание на значимите закони - антикорупционния, за контрола на основния прокурор и отаналите закони от ПВУ, които са в напреднала фаза. Надява се битката с корупцията, ПВУ, европейсктата интеграция да са действителен приоритет, а освен предизборни обещания.

Радев не разяснява дали ще има промени в служебния кабинет, като посочи, че ще приказва с всеки един министър.
Президентът разяснява и решението на Стево Пендаровски да спре достъпа на български евродупутат и няколко български жители до РСМ като сподели, че ще бъдат задействани всички европейски механизми, тъй че на тази антибългарска ненавист и нервност да се постави край.
" Сега разбирате за какво толкоз доста се борих правата на македонските българи да бъдат предпазени в конституцията на РСМ и това да бъде наложително изискване за започване на начало на договарянията. Така че РСМ не е и почнала договарянията. Тя още не е отворила вратата за стаята, където се водят тези договаряния. Очаквам институциите на РСМ да потвърдят, освен, че не са част от антибългарската акция - това към този момент не е достътачно - извънредно време е те да потвърдят, че се борят интензивно против тази акция. В нашия случай, бъдете сигурни ще бъдат задействани всички европейски механизми, тъй че на тази антибългарска ненавист и нервност да се постави край ", сподели Радев.


Източник: Българска национална телевизия
Следвайте " Гласове " в
 
24 Яну 202327524 Яну 2023259624 Яну 202313524 Яну 2023165224 Яну 202361824 Яну 20231582КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023225211 Яну 2023156823 Яну 2023139328 Дек 20221087
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР