Отчитаме изключително добра тенденция от въведените противоепидемични мерки в страната,

...
Отчитаме изключително добра тенденция от въведените противоепидемични мерки в страната,
Коментари Харесай

Отчетоха добра тенденция от въведените противоепидемични мерки

Отчитаме извънредно добра наклонност от въведените противоепидемични ограничения в страната, като това рефлектира и върху заетостта на болничните кревати на национална база – за неусложнени пациенти – 32%, на интензивните – 44 на 100. Това заяви през днешния ден на постоянен брифинг за разпространяването на ковид министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.
„ Доживяхме, откакто ноември няколко седмици оглавявахме класациите по заболяемост – бяхме на 1-во, 2-ро до 3-то място, в този момент да сме на 27-мо място измежду страните от Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство. Съответно на 6-о място на Балканския полуостров по 14-дневна заболяемост, която за интервала е 154 на 100 000. По отношение на смъртността, която е 13,7 на 100 000 заемаме 9-о място в Европейски Съюз и ЕИК “, заяви на собствен ред основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Чудесни вести, само че би трябвало да следим и отрицателните трендове “, съобщи на брифинга проф. Венцислав Мутафчийски:

„ А те са най-много във Англия и в Чехия. Дължат се най-вероятно на така наречен нов вариант. Върха на епидемията – напролет, Англия има 18 000 приети в болница, в най-тежкия си миг. В момента има 30 000 – нарастване с над 30% макар доста по-строгите ограничения “.

„ Въпреки положителните данни…трябва да бъдем доста деликатни и в тази връзка по-никакъв метод не би трябвало да се отслабва бдителността на всеки един жител, да се носят маски, да се съблюдава отдалеченост, стерилизация, да се заобикалят всеобщите събирания и контакти, които биха могли да бъдат избегнати “, добави ръководителят на НОЩ.

Ситуацията в България във връзка с разпространяването на Covid-19 трайно се усъвършенства, главните трендове към този момент са постоянни и имунизацията против новия вирус върви при строга организация. Това е докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно заседание, в което участваха Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб, преди постоянния брифинг.

Министър-председателят изрази признателност към ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за солидарното систематизиране на имунизациите против Covid-19 сред всички страни членки на Европейски Съюз. Премиерът Борисов добави, че имунизацията е от извънредно значение и за справяне с новия вариант на вируса, заяви държавната пресслужба.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски акцентира, че се следи нарастване на искащите българи да се ваксинират, което е методът за справяне с Covid-19. Мутафчийски добави, че продължава наклонността за понижаване на броя заболели в лечебните заведения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР