Отчетливо мнозинство от българските граждани (81,2%) считат, че детските болници,

...
Отчетливо мнозинство от българските граждани (81,2%) считат, че детските болници,
Коментари Харесай

Българите предпочитат да се лекуват в частни болници, искат да се построи „Мама и аз“ в София

Отчетливо болшинство от българските жители (81,2%) смятат, че детските лечебни заведения, клиники и отделения са незадоволителни , без значение дали те са част от многопрофилни лечебни заведения или независими лечебни заведение. А измежду родителите с деца този % е още по-висок. Това са резултати от личен сондаж на „ Галъп интернешънъл болкан “, извършен в последните дни по отношение на нашумелия в обществото ни спор за опазването на здравето, оповестиха от социологическата организация. 

Качеството на здравното обслужване в страната се прави оценка прекомерно друго според от това дали болничното заведение е държавна/общинска или частна. Частните лечебни заведения се правят оценка над два пъти по-добре, в сравнение с държавните . Те са и отчетливо желани при лекуване с направление .

Независимо от всеобщото желание за прегледи и лекуване в частни болнични заведения, голямото болшинство от пълнолетните българи се афишира за опазване на здравето при опазване на актуалната система за съществуване на избор сред държавна или частна болница , една пета от интервюираните са за единствено държавно опазване на здравето , като това са главно хора в мъчно материално състояние.

Във връзка с нашумелия случай със прекъсването на разрешението за строителство на нова частна многопрофилна болница в София с детско поделение “Мама и аз ”, публичното мнение в съответствие близо две към едно е за реализация на подобен план . Прави усещане доста високата степен на заинтригуваност (две трети свидетелстват за информираност) на хората по този случай, което е знак за значимостта на казуса .

Две трети от българите са осведомени с обстоятелството на висока детска смъртност у нас в съпоставяне със междинните индикатори за Европейски Съюз, като измежду хората с дребни деца степента на терзание от този факт е доста огромна.

Болницата във Велико Търново не може да откри медици за нощните наряди

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР