отчете най-голям брой случаи на коронавирус за един ден досега,

...
отчете най-голям брой случаи на коронавирус за един ден досега,
Коментари Харесай

Южна Корея с рекорд при новите случаи на COVID-19 от началото на пандемията

отчете максимален брой случаи на ковид за един ден до момента, като скокът на вируса е концентриран в столичния район, съобщи Агенция Франс Прес.
Това породи опасения, че страната може да загуби надзор над разпространяването на пандемията. Представители на здравните управляващи оповестиха за 950 нови инфекции, откакто няколко дни рапортуваха цифри, вариращи от към 500 до 600.
Около 669 от новите случаи са в региона на Сеул, осведоми Агенцията за надзор и предварителна защита на заболяванията в Южна Корея, предизвиквайки терзания от огромно огнище в гъсто обитаемата зона - дом на половината от 52-милионното население на страната.
 Пореден връх: Близо 4 300 души оздравели за ден от ковид Пореден връх: Близо 4 300 души оздравели за ден от ковид
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза растеж като безусловно число, само че понижа като %. За 11 декември са регистрирани нови...
" Това е последното затруднение преди началото на имунизирането ", съобщи президентът Мун Дже Ин в изказване, наричайки обстановката " доста тежка ". " Правителството ще постави оптимални старания, употребявайки цялостната административна власт ", с цел да сложи разпространяването под надзор, добави той.
Допълнителни 150 центъра за осъществяване на проби ще бъдат основани в региони с интензивно придвижване на хора, в това число гари.
Новото число на случаи стана факт макар стягането от управляващите на разпоредбите за обществено разграничаване в столичния регион по-рано тази седмица. Мерките включват възбрана за събиране на повече от 50 души и фенове на спортни събития. Кафенетата могат да обслужват клиенти единствено за консумация на открито, заведенията за хранене би трябвало да затварят до 21 часа, като по-късно са позволени единствено доставки за на открито. Въпреки измененията, " придвижването на хората не е понижено доста ", споделиха от здравните управляващи. Според тях инфекциите от персонални срещи не престават, заради което още веднъж беше насочен апел за отбягване и напряко отменяне на всички такива срещи.
Данните от събота доведоха общия брой регистрирани случаи в страната до над 36 800.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР