Отчетът за нашата дейност е много дълъг, ще го публикуваме

...
Отчетът за нашата дейност е много дълъг, ще го публикуваме
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Над 400 хиляди възрастни хора са се ваксинирали за месец

Отчетът за нашата активност е доста дълъг, ще го публикуваме на интернет страницата на нашето министерство. Затова ще направя единствено няколко акцента от работата. Безспорно, Коронавирус е казусът - неприятните резултати, които отчитаме на битката с пандемията се дължат на неприятното положение на здравната система и неприятното ръководство на рецесията - дребният брой проби, това, че страната ни е последна по брой имунизации. Това изясни в доклада си здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

" Най-важното, което направихме от първия си ден беше да променим логистиката на доставките и да дадем приоритет на възрастните хора за имунизацията ", добави Кацаров. Имам добра вест - относително релативно високият брой на имунизирани хора, над 400 000 души над 60 години за последния месец и това е нещо, което ме удовлетворява, изясни министърът.

Успяхме да бъдем една от първите страни в Европейски Съюз, която утвърди новите европейски документи още при започване на юни. Имаше над 5000 неверни документи, опитахме се да преодолеем по най-бързия метод този проблем, изясни Кацаров.

До края на идната седмица ще бъде оповестен обединен протокол за диагностика и лекуване на Covid-19, опитваме се да организираме и здравно-информационна акция, която също не беше направена, добави Кацаров. Очакваме още тази седмица страната ни да влезе в зелената зона по критериите на Европейски Съюз, разясни министърът.

Другата страна на работата, която свършихме, е да стартираме промени в здравната система и премахване на грешките. Ще основа нова Дирекция за правата на пациента, която смятам за наложителна, акцентира министърът.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/339992680818531
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР