Отчаяние и гняв, породени от бездействието на правителството. Отчаяние и

...
Отчаяние и гняв, породени от бездействието на правителството. Отчаяние и
Коментари Харесай

Филип Попов: Хората от Брегово са оставени на произвола на съдбата

Отчаяние и яд, подбудени от бездействието на държавното управление. Отчаяние и яд, че са забравени и осъдени от държавното управление на България, от Вас господин Борисов. Г-н Премиер, Брегово е част от България. Не се отнасяйте към българите там като към неприятен материал. Това се споделя в декларация на Българска социалистическа партия за бедстващите общини. Ето и цялата декларация:

" Община Хайредин е ситуирана в Северозападна България, с общо население 5624 поданици към 2009 година Община Враца, също е ситуирана в Северозападна България, с общо население 73 894 поданици съгласно преброяването от 2011 година Община Брегово е ситуирана още веднъж в северозападната част на България, като популацията на общината по броене от 2011г. е 5514 души.

Общото сред тези общини е, че и трите се намират в най-бедната част на България - Северозападна България, най – бедният район в целия Европейски Съюз. Общото е, че и в трите общини живеят почтени и работливи български жители, че и в трите общини популацията към този момент е доста по-малко, а демографската злополука придобива чудовищни размери. Общото е, че са български общини и ги сполетя злополучие, а страната би следвало да се погрижи за всички тях, да защищити живота и здравето на всеки един българин, без значение от неговото местоживеене. Държавата, държавното управление, не може конюнктурно, без каквито и да било справедливи, действителни критерии да разделя хората от другите общини, само че за жалост го прави. Прави го по най-безпардонен и недъгав метод, наказвайки жителите от община Брегово, поради техния свободен политически избор. Прави го, тъй като в община Брегово ГЕРБ в никакъв случай не са печелили, каквито и да било типове избори. Правилно беше отпусната финансова помощ както за Хайредин, по този начин и за Враца, само че Брегово още веднъж беше подценено, Брегово е осъдено от българското държавно управление. Може би там, съгласно господин Борисов, живеят друга категория хора, по-малко жители, по малко европейци, които не заслужават грижа от страната си. В Конституцията на Република България, ясно и изрично е записано, че цялата държавна власт произтича от народа, а хората от Брегово са част от този народ, господин министър председател. Република България е единна страна с локално самоуправление, само че локалното самоуправление не значи абдикиране на страната от отговорност. Република България е правова страна. Тя се ръководи съгласно Конституцията и законите на страната. Къде в Конституцията или законите на страната, уважаеми господин министър председател, написа, че по ваше убеждение, съгласно моментно ви въодушевление, без ясни критерии, по мними аргументи може да залагате живота и здравето на българските жители на карта, просто, тъй като бездействате и не помагате на бедстващи българи. Република България подсигурява живота, достолепието и правата на личността- написа в Конституцията. Как в подобен миг, когато Брегово е под вода, когато има действителна заплаха от екологична злополука, тъй като в приливните води има действителна заплаха да се съдържат тежки метали, а от там да се просмучат и в питейната вода на общината, по какъв начин страната, държавното управление ви е подсигурило живота, достолепието и правата на хората от Брегово, когато под вода са 7 хиляди декара ниви, под вода са помпените станции, снабдяващи общината с питейна вода? Като е изпратена инспекция в общината, дали са били спазени процедурите по реализиране на европейски планове. Това ли е вашето схващане за европейско бъдеще, когато хората бедстват, когато са застрашени и единствената власт, която се грижи за тях е локалната, да им бъде изпратена инспекция, за осъществяването на европроекти?

Г-н министър председател, не си ли взехте поука от Мизия? Не ви ли стресна какво направихте за обезопасяването и стопанисването на язовирите в България, на защитните уреди? Какво е положението и на Напоителни системи, чиято задача е освен напояване, а и отводняване, и отбрана на популацията от наводнения? Каква е вашата тактика за развиването на този бранш, тъй като моментният, спешният, пожарният метод не е решение, а риск, непростим риск. Хората от Брегово, кметът на общината са оставени от това държавно управление на произвола на ориста и милостта на времето. До през днешния ден, на кмета на общината не е възложен формален резултат за качеството на питейната вода. Хората не знаят, какво чака тях и децата им, дали ще осъмнат в домовете си живи и здрави, дали пиейки от чешмяната вода, това няма да им се отрази на здравето, тъй като факт е господин Борисов, че в Северозападна България раковите болести са се нараснали неведнъж. В тази връзка, когато явно страната нехае, ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” предприе дейности да се вземат проби от водата, да се изследват в самостоятелна лаборатория и да се заяви на популацията резултатът от проучването. Проблемът със защитната дига при Брегово, която е държавна благосъстоятелност, не е форсмажор, не е зародил от през вчерашния ден. Той съществува още от първото държавно управление на господин Борисов, още от 2010 година, когато Брегово беше изправено пред действителната заплаха да бъде потопено. Въпреки множеството писма и апели на кмета на Общината, към всички виновни институции, от 2010г. до момента вие, като ръководещи и водещи в три държавни управления, не направихте нищо за Брегово. Голямата „ помощ “ за Брегово беше оказана само по време на изборите, когато там беше изпратена жандармерия, не тъй като имаше проблеми, а с цел да се покаже на хората, кой е самодържецът в България и да помислят по какъв начин да гласоподават. Къде е в този момент жандармерията- може би пази стотиците хиляди дупки по пътищата ни. Къде са институциите, къде е държавното управление, къде е страната, къде е помощта за тези българи? Няма ги! Хората в Брегово са обзети от боязън, обезсърчение и яд. Страх от наводняване и цистерни със сярна киселина, които минават непрекъснато през целия град в непосредствена непосредственост до учебно заведение и детска градина, боязън за живота и здравето си. Отчаяние и яд, подбудени от бездействието на държавното управление. Отчаяние и яд, че са забравени и осъдени от държавното управление на България, от Вас господин Борисов. Г-н Премиер, Брегово е част от България. Не се отнасяйте към българите там като към неприятен материал. Те са почтени, почтени и смели български жители. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР