Отбранителните способности на Южна Корея се поддържат на високо ниво,

...
Отбранителните способности на Южна Корея се поддържат на високо ниво,
Коментари Харесай

Южна Корея е готова да обяви официалния край на Корейската война от 1953 г.

Отбранителните качества на Южна Корея се поддържат на високо равнище , което дава опция да се разгласи формалния завършек на Корейската война от 1950-1953 година

Това съобщи президентът на страната Мун Дже-ин , изказвайки се на церемонията по случай Деня на въоръжените сили , която се организира в петък на борда на хеликоптероносача Марадо " в пристанището Поханг , оповестява ТАСС. В този регион американските войски организираха първата десантна интервенция по време на Корейската война.

" Предвид високата отбранителна дарба на страната, аз предложих приемане на декларация за преустановяване на Корейската война и разкриване на нова епоха на помиряване и съдействие ", сподели президентът.

Мун Дже-ин означи, че неговата първа и съществена отговорност като главнокомандващ е да сътвори и поддържа дълготраен мир на Корейския полуостров . Той също по този начин акцентира, че Южна Корея продължава да укрепва позициите си в региона на сигурността и защитата, в това число " произвеждане на по-мощни ракети " след цялостното унищожаване на рестриктивните мерки за тяхното развиване .
 Северна Корея с нов ракетен тест
Северна Корея с нов ракетен тест

Изглежда, че севернокорейският водач Ким Чен Ун не е участвал

Войната с присъединяване на двете Кореи, Съединени американски щати и Китай, продължи три години - от юни 1950 година до юли 1953 година

Общият брой на починалите и ранените (както военни, по този начин и цивилни) се приближи до 5,5 милиона , което прави Корейската война най-големият боен спор с жертви след Втората международна война.

Официално КНДР и Република Корея към момента са във война , защото сред тях не е подписан кротичък контракт . Направени са опити за привършване от Женевската конференция през 1954 година

Заместник-началникът на отдела за агитация и пропаганда на Централния комитет на Корейската работническа партия на КНДР Ким Йо-джон, по-малката сестра на водача Ким Чен-ун , съобщи, че предлагането на южнокорейския водач Мун Дже-ин да подпише декларация за края на Корейската война е " забавна и добра концепция ".
 Южна и Северна Корея се готвят да възобновят контактите си
Южна и Северна Корея се готвят да възобновят контактите си

Ким Чен-ун разгласи проекти за възобновяване на междукорейските информационни канали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР