Отбраната се нуждае от специално внимание. Проблемите на сигурността на

...
Отбраната се нуждае от специално внимание. Проблемите на сигурността на
Коментари Харесай

БСП: Отбраната се нуждае от специално внимание

Отбраната се нуждае от особено внимание. Проблемите на сигурността на страната и на националната сигурност са от по-друго естество, само че ограниченията за Българската войска, на всички ни е ясно, че би следвало да бъдат от незабавен темперамент.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Част от управлението на Българска социалистическа партия организира среща с Конфедерация на публични организации от сигурността и защитата (КООСО), на която е разискван планът на левицата „ Визия за България “ и по-конкретно текстовете, отдадени на сигурността и защитата.
От левицата приканват тематиките за защитата и сигурността да бъдат ясно разграничени и да не бъдат смесвани, като за образец показват командироването на български военни в пограничните региони, където да се включат в защитата на държавната граница.
„ Убедени сме, че подготовката и приемането на окончателния вид на визията може да бъде дело на разнообразни публични, политически и научни среди, които да допринесат за това България да получи нов подтик в своето развиване “, разяснява още Жаблянов.
Българска социалистическа партия дадоха обещание да вземат под внимание всички рекомендации на Конфедерацията, измежду които са уточнение на ролята на страната в укрепването на сигурността, одобряването на надпартийния темперамент на държавната администрация, както и усилването на отбранителния потенциал.
„ Ние считаме, че този документ е извънредно настоящ. Документ, който се приема в подобаващ миг от историята на света, с тази динамичност и смяна в интернационалните връзки. Основните изводи в тази визия са, че неолибералният модел е изчерпал своя капацитет, както и че светът е пред прага на тоста огромна смяна. Ние сме изцяло съгласни с този извод “, акцентира полк. о.р. Иван Иванов, ръководител на УС на конфедерацията.
От организацията имат и някои рецензии към визията на Българска социалистическа партия, които след разискването ще бъдат адресирани до управлението на партията.
„ Българската войска би трябвало да възвръща изгубените си качества “, настоя полк. о.р. Иванов и акцентира, че полемиките по тематиката би трябвало да продължат, с цел да може армията ни да преодолее тежкото положение, в което се намира.
Атанас Зафиров от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия напомни, че в раздел „ Отбрана “ във визията на Българска социалистическа партия има написан специфичен абзац, предусещащ приготовление на идея за развиването на въоръжените сили, който ще бъде подложен на публично разискване и организациите от бранша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР