Отбраната, икономическото сътрудничество и образованието са трите области, в които

...
Отбраната, икономическото сътрудничество и образованието са трите области, в които
Коментари Харесай

За какво разговаряха Румен Радев и Еманюел Макрон в Елисейския дворец?

Отбраната, икономическото съдействие и образованието са трите области, в които България и Франция ще развиват двустранните си връзки. Това уточни френският президент Еманюел Макрон след диалог в Елисейския замък с българския държавен глава Румен Радев.

Президентът Радев похвали визионерските визии на Еманюел Макрон за бъдещето на Европа. Подчерта, че българското председателство е добра причина за по-тясно съдействие, тъй като страната ни има упоритостта освен да бъде медиатор и координатор, само че да сложи на масата и най-критичните проблеми на Европейски Съюз.

България е значим сътрудник във връзка с европейската ни политика. Ще поддържаме страната ви по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз, уточни Макрон и изброи сферите, в които двете страни може да си сътрудничат сполучливо.
Еманюел Макрон - президент на Франция: Искаме да развием двустранните връзки в три области във връзка с защитата. Имаме общи вероятности в тази област, за които ще работим дружно за съответни резултати. По отношение на икономическото съдействие, вложенията в двете направления да се усилят през идващите месеци и във връзка с образованието и на висшето обучение - желаеме да имаме съответни резултати във връзка с висшите чиновници.
Румен Радев акцентира смисъла на кохезионната политика. Според него, тя не е просто трансфер на средства, само че също и фактор за политическа и обществена непоклатимост на съюза.
Румен Радев - президент на Република България: За да има ефикасна кохезионна политика, би трябвало да има и ефикасни ограничения за битка с корупцията. За това ние в България също работим интензивно.
Сътрудничеството в защитата и сигурността са значими за бъдещето на Европа е мнението на двамата президенти. Радев подсети, че е извънредно значимо България като външна граница на Европейски Съюз в скоро време да стане част от Шенген, тъй като това значи и отбрана на сигурността на всеки жител на Европейски Съюз.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР