Отборното състезание United Cup приближава своята развръзка и през днешния

...
Отборното състезание United Cup приближава своята развръзка и през днешния
Коментари Харесай

В наелектризиращ мач: Циципас сломи Беретини и запази шансовете на Гърция за финал!

Отборното съревнование United Cup доближава своята развръзка и през днешния ден ще станат ясни двете страни, които ще си оспорват трофея в неделния ден. По-рано през днешния ден Съединени американски щати разгроми Полша с 5:0, след което бе време да бъде излъчен и вторият финалист в шампионата сред отборите на Италия и Гърция.

През вчерашния ден италианците поведоха с 2:0 в общия резултат след победи на Мартина Тревизан и Лоренцо Музети надлежно над Мария Сакари и Стефанос Сакеларидис. По този метод " адзурите " имаха потребност от единствено един триумф от три мача през днешния ден, с цел да се класират за заключителния конфликт в конкуренцията.

 Задачата да донесе успеха на страната си, се падна на Матео Беретини, само че за тази цел италианецът трябваше да преодолее съпротивата на международния №4 Стефанос Циципас. Двамата оправдаха упованията за вълнуваща борба, предлагайки на феновете тенис от най-висока класа и обилие от зрелищни замени на удари, само че в последна сметка след 2 часа и 36 минути игра на корта гъркът съумя да наложи волята си, осъществявайки поврат с 4:6 7:6(2) 6:4. Така той стопи изоставането на страната си - 1:2, запазвайки възможностите за класиране напред.

Още от първите минути на срещата динамичността в разиграванията бе извънредно високи и престрелките от главната линия бяха в обилие. За следващ ден видяхме забележителното усъвършенстване в бекхенда на Беретини, който в по-голямата част от случаите избираше да го извърши плоско, не както до момента постоянно да прибягва до сечен удар. Това му помагаше да не губи самодейността в разиграванията и даже още повече да подвига темпото на размените, предизвиквайки неправилност от ракетата на съперника.

В седмия гейм от сета станахме очевидци на решителния пробив в сметката на италианеца, който пласира удивителен минаващ удар от бекхенд по правата и съумя да се възползва от поредицата непредизвикани неточности на Циципас, за да вземе задатък в резултата. Последваха няколко рутинно извоювани подавания от сервиращите и не след дълго бе комплициран завършек на откриващата част в интерес на международния №16.

Високото равнище на игра се резервира и във втория сет, където двамата състезатели продължиха да се стремят да постановат нападателния си жанр на игра от дъното на корта. Финалистът от Уимбълдън 2021 увеличи % си на вкаран първи сервис и бързите точки в актива му се трупаха една след друга. Началният удар на Циципас също функционираше безотказно и в хода на частта опциите за пробив напълно отсъстваха. Така се стигна и до най-логичния свършек на сета, а точно тайбрек, в който напрежението взе връх у Беретини и той позволи цели три непредизвикани неточности от форхенд страната, с което съобщи частта в сметката на гърка.

В началото на третия сет геймовете прекосяваха под цялостния надзор на сервиращите до шестия гейм, който се трансформира в същинско тестване за волята на Циципас. Той бе подложен под голямо напрежение след редица отлично конструирани офанзиви на римлянина, който съумя да се снабди с брейкбол. В този миг обаче балканецът се възползва от силата, която получаваше от сънародниците си по трибуните, и с помощта на впечатляващата си непоклатимост от главната линия съумя да излезе незасегнат от затруднената обстановка.

Пропуснатата опция оказа въздействие върху Беретини в ответното му подаване, където още веднъж неговото най-силно оръжие - форхендът, му изневери и след няколко непредизвикани пропуща точно от тази страна се стигна до пробив в актива на международния №4, който няколко гейма по-късно можеше да ликува с крайната победа.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР