Отборите в Серия А може да подновят тренировки в края

...
Отборите в Серия А може да подновят тренировки в края
Коментари Харесай

Подновяват тренировките в Италия в началото на май?

Отборите в Серия " А " може да възобновят тренировки в края на април или началото на май, твърди " Скай Италия ". Броят на смъртните случаи и инфектираните от ковид в страната понижава с всеки идващ ден, като все по-голям е и броят на излекуваните, които напущат лечебните заведения. Въпреки това министър председателят на страната Джузепе Конте предизвести, че към момента е рано за смечкаване на карантината.

" Все още не сме подготвени да рестартираме бизнеса, тъй като рискуваме да пропилеем всичко, за което се борихме до момента. В момента работим над Фаза 2 на карантината, като обсъждаме разновидностите с група специалисти, както и с научния комитет ", съобщи Конте.  В Серия " А " приготвят медицински протокол за подновяването на шампионата

Очаква се в околните дни държавното управление да удължи периода на карантината до 3 май.

Въпреки това от " Скай Италия " настояват, че има възможност да бъдат смекчени ограниченията към някои културни сфери като библиотеките и книжарниците, а доста евентуално това да важи и за спортистите.  Кристиано възнамерява скорошно завръщане в Торино

Междувременно от Италианската футболна федерация разгласиха протокол по какъв начин клубовете би трябвало да работят при възобновяване на работния си развой. Ще се вършат проби на играчите и личния състав, като ще се следи за вярното действие на белите дробове и сърцата им. Освен това ще се вземат и кръвни проби, главно с цел да се ревизира дали играчите към този момент са преболедували ковид и дали са си построили имунитет.

Според информациите, има възможност клубовете да получат позволение да възобновят тренировки в края на април или началото на май, а преди този момент футболистите ще бъдат тествани поотделно. Освен това всички бази на тимовете ще бъдат всекидневно дезинфекцирани, а тренировките ще се организират на дребни групи с най-малък брой треньори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР