Отборите от НБА и ЖНБА Финикс Сънс и Финикс Мъркюри

...
Отборите от НБА и ЖНБА Финикс Сънс и Финикс Мъркюри
Коментари Харесай

Мат Ишбиа купува Финикс Сънс за $4 млрд.

Отборите от НБА и ЖНБА Финикс Сънс и Финикс Мъркюри ще имат нов притежател. Това ще бъде Мат Ишбиа, който ще заплати $4 милиарда за двата франчайза.

42-годишният Ишбиа е магнат в бизнеса с ипотеки. Неговата компания United Wholesale Mortgage има статут на най-голяма в бранша си в Съединени американски щати.. За договорката събощиха всички огромни медии в Щатите. Завършването ѝ обаче ще отнеме още най-малко няколко седмици. Първо всички други франчайзи би трябвало да се съгласят с покупката, по-късно и бордът на НБА.

Мат Ишбиа е някогашен баскетболист в Мичиган Стейт. Той има и купа на NCAA с Мичиган Спартанс през 2000 година

Ако договорката се реализира, тя ще е най-голямата в историята на НБА. Досега номер едно е Джо Чай, който заплати $3.3 милиарда за Бруклин Нетс и залата Barclays Center през 2019 година Тилман Фертита пък заплати 2.2 милиарда за Хюстън Рокетс през 2017.

Сегашният притежател на Сънс и Мъркюри – Робърт Сарвър – има съществени проблеми. Той беше санкциониран с $10 млн. през септември от за „ токсична среда на работното място и дефекти в организацията “. Освен това той беше осъден за една година. Санкцията пристигна след дълго следствие, което удостовери „ расистки, сексистки и груби произшествия “ в неговото ръководство. Малко по-късно той разгласи, че търси покупател за франчайзите. Иначе самият Сарвър купи Сънс през 2004 година против рекордните тогава за НБА $401 млн.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР