Отборите от Група D също се включват днес в надпреварата

...
Отборите от Група D също се включват днес в надпреварата
Коментари Харесай

Група Д: Аржентина играе с футболното чудо Исландия

Отборите от Група D също се включват през днешния ден в конкуренцията за Световната купа по футбол. Първи от 16 часа ще играят тимовете на Аржентина и Исландия. Срещата им е на "Откритие Арена " - футболен стадион в Москва, на който играе срещите си московският "Спартак ". Цената на плана е 150 милиона евро. Това е първият личен стадион на "Спартак " - Москва. Отборът до момента в никакъв случай не е играл домакинските си мачове на свое оборудване. Стадионът е публично открит на 5 септември 2014 година с другарски мач сред "Спартак " и "Цървена звезда ". Стадионът е с потенциал 42 000 фенове, а теренът му е с размери 105 на 68 метра.

Националният тим по футбол на Аржентина няма потребност от показване, още повече, че оттова идват някои от най-хубавите играчи, които познаваме по футболните терени на Европа. Кой не е чувал за Марадона или Меси, Анхел ди Мария или Гонсало Игуаин. Асоциацията е член на ФИФА от 1912 година.

Отборът на Аржентина е взел участие на финалите на 16 международни шампионати. Той един от най-титулуваните в света: два пъти е международен първенец ( 1978 и 1986 г.) и три пъти - международен вицешампион (1930, 1990 и 2014 г.).
"Белите " и "небесно-сините " или "Гаучосите ", са печелили 14 пъти Копа Америка.

От 2017 година Хорхе Луис Сампаоли Моя е треньор на националния тим на Аржентина.

Чудото Исландия продължава. След дебюта си на Европейското състезание по футбол през 2016 година, където стигна до четвъртфинал, в този момент националният тим на островната страна ще играе за първи път и на Световно състезание по футбол. Трябва да кажем изцяло справедливо.

Хеймир Хатългримсон (Heimir Hallgrímsson), някогашен исландски футболист, през днешния ден е старши-треньор на националния тим на страната си. Всичко стартира за него през 2011 година, когато е назначен за асистент на Ларш Лагербек в националния тим. След две години възобновява контракта си, като е "повишен " до старши-треньор, съвместявайки тази служба с Лагербек. След края на Евро 2016, Хатългримсон продължи да води тима, само че към този момент независимо.

На аржентинските звезди по никакъв начин няма им е елементарно в тази среща. Техниката на южноамериканците ще срещне футболният дебелоглав на исландците. И несъмнено ще предложи доста страсти, а за какво не и голове.

Другите два тима в група D - Хърватия и Нигерия, ще изиграят своя първи мач на шампионата от 22 часа на новия стадион в Калининград, който събира 35 000 фенове.

Калининград е адмистративен център на едноименната област, която е ексклав, ситуиран сред Литва, Полша и Балтийско море. Ексклав (от латински ex - от + clavis - ключен) е част от територията на страна, нямаща обща граница с нейната съществена част и обкръжена от непозната територия. Примери за това са: Калининградска област в Русия и Аляска (САЩ).

Националният тим по футбол на Хърватия , който бе основан след отделянето от Югославия през 1991 година, към този момент натрупа сериозен опит в огромни футболни надпревари. "Шахматистите " (заради екипа, който носят) играят за пръв път на международно състезание по футбол през 1998 година във Франция и доближава до третото място, като това се явява най-големият триумф досега. Хърватия се класира и за идващите две международни шампионати - през 2002 и през 2006 година, само че отпадна след мачовете в групата.

При дебюта си на европейски шампионати през 1996 година в Англия хърватския тим отпадна на четвъртфинала след срещата с бъдещия първенец Германия. Четвъртфинал играе и през 2008 година, само че губи от тима на Турция, а през 2004 и 2012 година отпадат още след мачовете в групите.

От 2017 година Златко Далич, някогашен хърватски футболист, е селекционер на националния тим на Хърватия. 50-годишният експерт наследи на поста Анте Чачич, който бе уволнен.

Националният тим по футбол на Нигерия постоянно е разполагал с забавни играчи. Има четири участия на международно състезание. Първото е през 1994 година, когато реализира и най-големият си триумф досега: четвъртфинал. Нигерииците са били два пъти първенци на Африка - през 1980 и 1994 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР