Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще влязат в решителни битки

...
Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще влязат в решителни битки
Коментари Харесай

ЦСКА и Лудогорец посягат към груповата фаза на евротурнирите

Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще влязат в решителни борби за присъединяване в груповата фаза на Лига на конференциите и Лига Европа довечера, изправяйки се надлежно против Базел и Жалгирис.

Двата клуба ще опитат да си обезпечат освен още шест европейски мача до края на годината, само че и съществени финансови приходи, които вървят с присъединяване в групите на двата шампионата.

ЦСКА има привидно по-тежката задача в Лига на конференциите, защото има за противник клуб на доста съществено европейско равнище – швейцарския Базел. „ Червените “ обаче изнесоха отличен мач против своя противник на Националния стадион „ Васил Левски “ преди седмица, като могат да съжаляват, че завоюваха единствено с 1:0. Треньорът на Базел Александър Фрай не изглеждаше обезпокоен от развиването на дуела и съобщи, че задачата пред неговия тим е ясна – да победи в реванша. Швейцарският гранд е променлив в изявите си от началото на сезона, само че в предходния кръг на шампионата в профил датския Брьондби, а в неделя записа победен триумф за Купата на страната.

От своя страна ЦСКА в профил поредно северномакедонския ФК Гьорче Петров и ирландския Сейнт Патрикс, като и в двата случая трябваше да постави много старания след неубедително показване в първите мачове. „ Червените “ направиха нулево тъждество при визитата си в Скопие, преди да разбият своя противник с 4:0 на „ Българска войска “, след което записаха домакинска загуба от Сейнт Патрикс с 0:1, само че взеха реванша в Ирландия с 2:0 и се класираха за плейофната фаза на шампионата.

„ ЦСКА би трябвало да бъде толерантен, рационален, да си изчака момента и да продължим. Знаем, че Базел е доста стойностен тим, доста мъчно ще е, само че сме готови и ще продължим “, сподели за Швейцария.

При класиране за групите на Лига на конференциите ЦСКА ще си обезпечи 2,94 милиона евро плюс 500 хиляди евро за всяка победа и 166 хиляди за тъждество.

В Лига Европа Лудогорец също има задатък от 1:0 след семейството си на Жалгирис, а през днешния ден ще би трябвало да брани преднината си в Литва. „ Орлите “ изрично надиграха своя противник в Разград преди седмица и пропуснаха куп положителни положения, с които можеха да запишат по-убедителен триумф.

Шампионите на България започнаха европохода си през този сезон още в първия кръг на Шампионската лига, където се оправиха с черногорския Сутиеска, след което победиха първенеца на Ирландия Шамрок Роувърс, само че бяха спрени от Динамо Загреб в третия кръг на конкуренцията. По този метод разградчани се трансферираха в плейофите на Лига Европа.

Жалгирис също в профил два противника в квалификациите на Шампионската лига, преди да отпадне от Бодьо/Глимт.

„ Имаме преимущество, искахме да имаме преимущество след първия мач. Но в този момент мога да кажа, че можехме да имаме по-голямо преимущество. Това няма да промени подготовката ни за идващия мач. Трябва да останем съсредоточени за втория мач. Нормално е да ни бъде мъчно в реванша, тъй като това е плейоф за влизане в групите на Лига Европа ", разяснява треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след триумфа в първия мач.

Класиране на Лудогорец в групите на Лига Европа ще донесе на клуба награда от 3,64 млн. евро, както и 630 хиляди за всяка победа и 210 хиляди за тъждество.

Лудогорец гостува на Жалгирис от 19:00 часа българско време, а мачът на ЦСКА в Базел стартира в 20:00 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР