Отборите на Нюкасъл Юнайтед и Манчестър Юнайтед ще се изправят

...
Отборите на Нюкасъл Юнайтед и Манчестър Юнайтед ще се изправят
Коментари Харесай

Нюкасъл и Манчестър Юнайтед в битка за дългоочакван трофей

Отборите на Нюкасъл Юнайтед и Манчестър Юнайтед ще се изправят един против различен във финала на Карабао Къп през днешния ден от 18:30 часа българско време. Двубоят на стадион " Уембли " в Лондон ще дефинира спечелилия в първата домашна купа в Англия и ще донесе дълго чакан трофей на един от двата отбора.

" Червените дяволи " се показват мощно под управлението на новия управител Ерик загар Хаг, изключително след края на Световното състезание в Катар, като към момента са в борбата в четири разнообразни шампионата. Успех над " свраките " ще донесе на Манчестър Юнайтед първи трофей от шест години насам, когато отборът завоюва същия шампионат и Лига Европа.

От своя страна Нюкасъл също прави мощен сезон и е в борбата за топ 4, като " свраките " демонстрират съществено развиване след идването на саудитските притежатели и мениджъра Еди Хау. Феновете на Нюкасъл чакат трофей към този момент десетилетия - последното отличие е от Купата на панаирните градове през 1969, а последният домакински трофей е ФА Къп през 1955 година

За Манчестър Юнайтед най-сериозният кадрови проблем е възможното неявяване на намиращия се в страхотна форма Маркъс Рашфорд. Голмайсторът на отбора получи травма в глезена при успеха над Барселона в Лига Европа през седмицата. С дълготрайни травми са халфовете Кристиан Ериксен и Дони ван де Беек, а контузия има и нападателят Антони Марсиал, само че всички други са на линия.

Пред Нюкасъл стои сериозен вратарски проблем. Титулярният пазач на " свраките " Ник Поуп получи пряк червен картон в последния мач против Ливърпул и е осъден, до момента в който първата запаса Мартин Дубравка към този момент игра за Манчестър Юнайтед в шампионата през първата половина на сезона, тъй че няма прави да взе участие във финала. Така на огромната сцена може да се завърне германецът, чиято кариера се срина след злощастния край на Шампионската лига през 2018 година, в който Реал Мадрид победи Ливърпул с 3:1 след неточности на Кариус. Предимството на Нюкасъл е, че имаше цяла седмица подготовка за финала на " Уембли ", до момента в който Манчестър Юнайтед имаше тежка борба с в четвъртък.

Победителят в шампионата ще си обезпечи присъединяване в Лига Европа през идващия сезон, в случай че не се класира за Шампионската лига.

️ 26.02.23 |
— Carabao Cup (@Carabao_Cup)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР