Отборите на Наполи и Ювентус се изправят в ожесточен сблъсък

...
Отборите на Наполи и Ювентус се изправят в ожесточен сблъсък
Коментари Харесай

Дерби на върха в Серия А: Летящият Наполи посреща възкръсналия Ювентус

Отборите на Наполи и Ювентус се изправят в яростен конфликт на върха в Серия А. Двубоят сред партенопеите и „ бианконерите “ стартира в 21:45 часа на „ Диего Армандо Марадона “ и ще може да го наблюдавате директно в ефира на MAX Sport 3. Главен арбитър на срещата в Неапол ще бъде Даниеле Довери.

Южняците са водачи в класирането с 44 точки – седем повече от Ювентус и шампиона Милан. Въпреки загубата от Интер незабавно след паузата за Мондиал 2022, момчетата на Лучано Спалети се събраха. Още в идващия си мач те се реваншираха, побеждавайки Сампдория на „ Луиджи Ферарис “ с 2:0.

Добрата вест за „ адзурите “ е, че в състава няма нито контузени, нито осъдени футболисти и всички играчи са разполагаем за дуела с торинци, който може да се окаже жизненоважен за упоритостите им. През първата част от шампионата неаполитанци се обявиха като кандидат за купата и въпросите са точно дали отборът ще успее да придвижи формата си и през пролетния дял, наред с тежката си януарска стратегия, в която следва и мач с Рома след 2 седмици.

Гостът Ювентус изпраща доста друга акция до момента. „ Старата дама “ не потегли по никакъв начин добре и в Серия А, и в Шампионска лига, откъдето отпадна безславно. В момента обаче „ черно-белите “ са в удивителна серия и наваксаха пасива до челото. Те са с 8 следващи турнирни победи, а по-впечатляващото е, че тези триумфи са гарнирани с толкоз на брой сухи мрежи.

За Макс Алегри е ясно, че няма да може да разчита на няколко души, измежду които Пол Погба, който още не може да облече екипа на Юве за повторно. Останалите с контузии са Душан Влахович, Леонардо Бонучи, Матиа Де Шилио, Хуан Куадрадо и Кайо Жорже.

Какво ще забележим в конфликта на най-хубавата офанзива в Италия – тази на Наполи, вкарала 39 попадения, против най-хубавата отбрана – тази на Ювентус, позволила едвам 7 гола, ще стане ясно късно довечера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР