Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София се изправят един

...
Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София се изправят един
Коментари Харесай

Голямото дерби в Разград може да зададе посоката на шампионата

Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София се изправят един против различен в дербито на 13-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора влизат в една от основните борби в шампионата, която може да насочи даже битката за купата в една или друга посока. Към момента “oрлите ” са на четвърта позиция с 23 точки от 10 изиграни срещи. От същия брой мачове “червените ” са с две повече на второ място. И два отбора обаче са с по три мача по-малко от водача ЦСКА 1948, тъй че борбата посред им е от още по-голямо значение.

Лудогорец е в поредност от четири следващи срещи без победа във всички шампионати, а в шампионата загуби точки в двете си последни мача - против Арда - 1:1 и Локомотив (София) - 0:1. Само след три дни пък играчите на Анте Шимунджа ще се изправят за повторно против финландския ХИК в доста значим дуел в Европа. ЦСКА - София пък се върна на правия път с триумф над Пирин с 2:1, откакто преди този момент бе записано проваляне с 0:2 от Левски.

Домакините няма да могат да разчитат на Сисиньо и Доминик Янков. Първият получи червен картон против Локо (София), до момента в който Янков претърпя интервенция и ще отсъства известно време. “Гостите пък няма да могат да разчитат на Иван Турицов, който към момента изтърпява наказване за директния си червен картон от срещата със “сините ”. Аут дълготрайно е младият Асен Дончев, само че другите които имаха проблеми - Брадли де Ноойер, Енес Махмутович и Симеон Александров са към този момент на линия.
 Гарсес остава на пейката против Лудогорец Гарсес остава на пейката против Лудогорец
През предишния сезон двата отбора се изправиха четири пъти един против различен. Първият бе за суперкупата, когато “орлите ” завоюваха с безапелационното 4:0. В постоянния шампионат съставите си размениха по една победа - 2:0 за разградчани и 1:0 за отбора от “Армията ”. В първата шестица двата отбора играха още един път и Лудогорец разгроми противника с 5:0.
 Паро Никодимов: Ако не победим Лудогорец, ще си останем с фантазиите за купата Паро Никодимов: Ако не победим Лудогорец, ще си останем с фантазиите за купата
efbet Лига, 13 кръг: 

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА - СОФИЯ 

Вероятни сформира: 

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Групер, Нонато, Шоу, Каули, Десподов, Рик, Тиаго 

ЦСКА: Бусато, Вион, Кох, Матей, Петров, Линдсет, Юга, Гарсес, Кареасо, Шагоян, Морено 

Стадион: " Хювефарма Арена ", Разград 
Съдия: Георги Кабаков 
Начало: 19:00 часа

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР