Отборите на Лудогорец и германския Гройтер Фюрт не успяха да

...
Отборите на Лудогорец и германския Гройтер Фюрт не успяха да
Коментари Харесай

Лудогорец и Гройтер Фюрт не се победиха в нестандартна контрола

Отборите на Лудогорец и немския Гройтер Фюрт не съумяха да излъчат победител в ексцентрична контрола. Мачът, който се игра в две полувремена от по шейсет минути, приключи при резултат 1:1.

Очаквайте детайлности!

В първата си контрола на австрийска земя първенецът на България победи с 1:0 локалния БВ Линц.

Двубоят стартира чудесно за българския първенец, който съумя пъкъл поведе в резултата още преди да е изтекла и първата минута. Германският отбор изгуби топката в центъра на терена, което разреши на Лудогорец да провежда контраофанзива. Текпетей бе изведен по дясното крило, напредна добре в пеналта и с удар по диагонала с десния крайник, откри в интерес на българския тим.

В 7-ата минута Доминик Янков бе доста покрай удвояване на резултата. Той получи отляво по нападението на Лудогорец, преодоля бранител на Гройтер Гюрт и стигна до границата на наказателното поле откъдето стреля с десния крайник, само че стражът на съперника съумя да избие. Малко по-късно Текпетей също обстрелва вратата на германците, само че този път неопределено и топката излезе в навън.

Следващото състояние пред вратата на Гройтер Фюрт бе основано от Матиас Тисера. Той бе изведен доста добре по лявото крило, навлезе надълбоко в половината на съперника и стреля, само че изстрелът му бе блокиран от бранител и коженото кълбо излезе в ъглов удар.

След близо 25 минути игра, символичните домакини стигнаха до нещо рисково пред вратата на Лудогорец, като след центриране отляво Рагнар Аке осъществя във вратата на българския първенец, само че попадението бе анулирано поради засада.

Рагнер Аке още веднъж имаше опция да заплаши вратата на Серджио Падт, откакто Пластун не съумя да играе с топката. Нападателят на Гройтер Фюрт обаче не откри задачата.

В 44-ата минута футболистите на Лудогорец проведоха доста добра офанзива. Рик Джонатан откри Текпетей по лявото крило, нападателят финтира бранител на Гройтер Фюрт и центрира доста остро пред противниковия вратар, където Сисиньо се размина с топката и не съумя да насочи удар.

В 51-ата минута Бърнард Текпетей получи отлично центриране отляво и стреля от въздуха, само че сложното му осъществяване не се получи и топката излезе настрана от вратата на немския отбор.

Резултатът в мача бе подравнен в 58-ата минута, а попадението за Гройтер Фюрт пристигна след осъществяване на статично състояние и недоразумение в защитата на Лудогорец. След центриране от ъглов удар, Пластун не съумя да играе с топката, тя срещна тялото на Рик Джонатан и попадна на пътя на Гидеон Юнг, който от близка отдалеченост се разписа за 1:1.

На почивката сред двете полувремена от по шейсет минути, наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа смени целия си състав, като на терена се появиха Антон Недялков, Георги Терзиев, Шакил Пинас,Жан Карничник, Мануел Шоу, Йван Йорданов, Спас Делев, Марин, Каули и Игор Тиаго.

Втората част стартира много по-спокойно, като в началните минути двата отбора мъчно създаваха рискове пред противниковата врата.

Футболистите на Гройтер Фюрт имаха опция да поведат в резултата, откакто стигнаха до директен свободен удар на комфортна позиция, само че ударът към вратата на Лудогорец срещна стената и не затрудни българския пазач.

В 99-ата минута футболистите на Гройтер Фюрт още веднъж стигнаха до положително състояние пред вратата на Слуга. Германският отбор получи правото да извърши директно свободен фронтално против българската врата, само че ударът на Юлиан Грийн не представляваше компликация за Слуга, който улови без особени проблеми.

Веднага по-късно основният рефер на дуела се сблъска състезател на Гройтер Фюрт и получи тежък удар в главата. Арбитърът по този начин и не съумя да продължи срещата, макар оказаната му лекарска помощ. Двубоят бе завършен от един от асистентите на основния рефер.

В 108-ата минута Лудогорец означи нов гол посредством Пиерос Сотириу, само че попадението бе анулирано поради нарушаване в нахлуване. Карничник откри нападателя на Лудогорец в наказателното поле, само че при обръщането си с топката удари несъзнателно бранителя на Гройтер Фюрт в лицето, а реферът отсъди фал.

Малко по-късно Ихиньо Марин опитва шанса си след удар с левия крайник, само че прати коженото кълбо около вратата.

LIVE ЛУДОГОРЕЦ – ГРОЙТЕР ФЮРТ 1:1

1:0 Текпейтей 1'

1:1 Юнг 58'

Контролна среща, Австрия

Лудогорец : 1 Серджио Падт, 4 Сисиньо, 7 Алекс Сантана, 8 Клод Гонсалвеш, 10 Матиас Тисера, 14 Дени Гропер, 24 Оливие Вердон, 32 Игор Пластун, 37 Бернард текпетей, 64 Доминик Янков, 73 Рик Джонатан

Старши треньор: Анте Шимунджа

Гройтер Фюрт: 25 Леон Шафран, 3 Калид Мамби, 5 Осама Хадади, 8 Нилс Зюферт, 10 Бранимир Хргота, 17 Люсиен Литбарски, 21 Тимоти Тилман, 23 Юнг, 27 Джан Лука Итер, 31 Девин Англебергер, 39 Рагнар Аке

Старши треньор: Марк Шнейдер
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР