Отборите на Ливърпул и Уест Хем играят при резултат 2:0

...
Отборите на Ливърпул и Уест Хем играят при резултат 2:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул - Уест Хем 2:0, Къртис Джоунс удвои

Отборите на Ливърпул и Уест Хем играят при резултат 2:0 в четвъртфинален конфликт за Карабао Къп. Доминик Собослай даде преднина на мърсисайдци в 28-ата минута. Къртис Джоунс удвои задатъка на домакините в 56-ата минута.

Началото на дуела бе умерено. В 4-ата минута Доминик Собослай съумя да напредне с топка в крайници, след което опита изстрел отвън наказателното на " чуковете ". Ударът му обаче срещна негов съотборник и не стигна до вратата на гостите.

Пет минути пристигна първият по-опасен миг пред една от двете порти. Харви Елиът пое и си настройки топката на левия крайник, след което стреля от отдалеченост. Изпълнението му обаче мина настрана от задачата. В 14-ата минута още веднъж младежкия национал на Англия получи отвън наказателното.Той бързо си настройки топката и стреля, само че още веднъж неопределено.

В 20-ата минута пристигна първият прецизен удар към вратата на Уест Хем. Той още веднъж бе дело на Харви Елиът, който в първите минути изглеждаше като най-активният футболист на мърсисайдци. Ареола обаче се оправи без проблеми с шута на крилото.

Минута по-късно и Доминик Собослай си опита шанса с изстрел от отдалеченост. Унгарецът стреля по зема от ръба на пеналтерията, откакто се подхлъзна обаче, топката мина настрана от вратата. Още в идната офанзива и Къртис Джоунс насочи удар, само че стражът на " чуковете " още веднъж се оправи.

Доминацията на домакините даде резултат в 28-ата минута, когато топката бе отнета след неприятно изнасяне от страна на Уест Хем. Тя стигна до Доминик Собослай, а унгарецът насочи изстрел от отдалеченост, който този път се оказа неспасяем за стража на " чуковете ".

Натискът на Ливърпул продължи и в идващите минути, като мърсисайдци държаха самодейността. Къртис Джоунс също опитва от съществено разстояние да затрудни Ареола в 38-ата минута, само че стреля разочароващо.

В края на полувремето Харви Елиът получи отдясно, след което си бутна топката и центрира към Коди Гакпо. Нидерландецът съумя да стреля с глава, само че не и да го направи тъкмо, като топката мина покрай левия непряк дирек на вратата на Уест Хем.

Втората част стартира по този начин, както приключи първата - с удари към вратата на гостите. Един от тях бе на Дарвин Нунес отвън наказателното, който обаче бе отразен от стража на лондончани. След това даже бранителят Куанса се опитва, само че осъществяването му не бе положително.

Ливърпул съумя да стигне до втори гол в 56-ата минута. Тогава Дарвин Нунес пусна извеждащ пас към Къртис Джоунс, който стигна до топката и реши да стреля от дребен ъгъл, като съумя да промуши топката, която се озова във вратата на " чуковете " за повторно.

LIVE / Ливърпул - Уест Хем 2:0

1:0 Доминик Собослай 28'

2:0 Къртис Джоунс 56'

Съставите на двата тима:

Ливърпул: Келъхър, Гомес, Ван Дайк, Куанса, Цимикас, Джоунс, Ендо, Собослай, Нунес, Елиът, Гакпо

Треньор: Юрген Клоп

Уест Хем: Ареола, Цуфал, Огбона, Мавропанос, Джонсън, Алварес, Сучек, Форналс, Кудус, Бенрама, Боуен

Треньор: Дейвид Мойс
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР