Отборите на Ливърпул и Байер Леверкузен се класираха за осминафиналите

...
Отборите на Ливърпул и Байер Леверкузен се класираха за осминафиналите
Коментари Харесай

Ливърпул и Байер Леверкузен изпълниха целта и спечелиха групите си в Лига Европа

Отборите на Ливърпул и Байер Леверкузен се класираха за осминафиналите в шампионата Лига Европа, откакто си подсигуряваха първите места в крайното класиране на своите групи кръг преди края тази фаза от конкуренцията.

В група " Е " британският отбор се отърси бързо от загубата си като посетител на Тулуза преди три седмици и през днешния ден на своя " Анфилд " съкрушиха австрийския ЛАСК Линц с безапелационното 4:0.

Футболистите на Юрген Клоп стартираха дуела стремително и след първия четвърт час към този момент имаха преднина от два гола, обезпечена от Луис Диас и Коди Гакпо.

След почивката Мохамед Салах направи задатъка на своя отбор типичен в 51-ата минута, а в добавеното време на срещата Гакпо осъществя второто си попадение за крайното 4:0.

Така, Ливърпул събра 12 точки на върха в подреждането и сигурно ще приключи тази група " Е " като победител, до момента в който ЛАСК към този момент остава на дъното с 3 пункта.

По същото време във Франция Тулуза и Юнион Сен-Жилоа приключиха наедно 0:0, с което " виолетовите " направиха значима крачка към спечелването на втората позиция в групата, която дава право на присъединяване в плейофния кръг на Лига Европа.



В група " Н " Байер Леверкузен продължи без неточност от началото на шампионата и записа петата си поредна победа, надигравайки с 2:0 като посетител шведския Хекен.

Виктор Бонифейс и Патрик Шик бяха точни за триумфа на " аспирините ", който беше 14-и следващ за тях във всички шампионати.

Футболистите на Шави Алонсо са безапелационен водач в класирането с цялостен актив от 15 точки и несъмнено място в осминафиналите, до момента в който Карабах и Мьолде са с по 6 пункта и в последния кръг би трябвало да стане кой от двата отбора ще продължи в плейофите на Лига Европа и кой ще поеме към тези в Лигата на конференциите. Хекен остава твърдо на дъното без извоювана точка дотук.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР