Отборите на Казахстан и Украйна завършиха при резултат 2:2 помежду

...
Отборите на Казахстан и Украйна завършиха при резултат 2:2 помежду
Коментари Харесай

Отново провал за Украйна, Казахстан шокира гостите в края

Отборите на Казахстан и Украйна приключиха при резултат 2:2 между тях в мач от Група “D” от международните квалификации. Гостите от Украйна на два пъти повеждаха в резултата, само че по този начин и не съумяха да задържат задатъка си. Двубоят ще се запомни с двата гола в добавеното време. Украинците осъществиха попадение в 93-ата минута и към този момент се виждаха спечелили, само че в 96-ата домакините ги попариха с гол за 2:2 и срещата приключи без победител.

Това бе първи мач за Украйна след напускането на легендата Андрий Шевченко, който изведе отбора до 1/4-финалите на Евро 2020. Под управлението на краткотрайния селекционер Олександър Петраков обаче украинците не съумяха да запишат победа. Така те към този момент имат 4 равенства от 4 мача в групата и заемат второ място във краткотрайното класиране. Лидер е Франция със 7 точки, а Финландия и Казахстан са с по 2. На дъното в групата все още е Босна и Херцеговина с 1 точка от два мача.

Роман Яремчук изведе Украйна напред в резултата през днешния ден с хубав гол още във втората минута. Яремчук получи топката отвън наказателното поле на Казахстан, овладя на гърди и с ослепителен изстрел от въздуха трансферира стража Стас Покатилов.

В 68-ата минута гол на домакините бе анулиран заради засада, само че единствено 6 минути по-късно Руслан Валиулин изравни за Казахстан с мощен удар с левия крайник отляво на противниковата врата.

Така се стигна до трагичните заключителни минути от добавеното време. В 93-ата минута резервата Даниил Сикан вкара втория гол за Украйна след безредие пред противниковата врата, като тук се намеси и системата ВАР и бе открито, че попадението е постоянно. В 96-ата минута обаче Валиулин се измъкна от отбраната на гостите и от съвсем същата позиция като при първото си попадение опъна мрежата зад ветерана Андрий Пятов - 2:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР