Отборите на Интер и Ливърпул играят при в първия двубой

...
Отборите на Интер и Ливърпул играят при в първия двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Интер 0:2 Ливърпул, Салах удвои преднината на гостите

Отборите на Интер и Ливърпул играят при в първия дуел между тях от 1/8-финалите в Шампионската лига. Роберто Фирмино откри резултата в 75-ата, а Мохамед Салах удвои в 83-ата минута. През първата част пък Хакан Чалханоолу удари греда за домакините.

Треньорът на домакините Симоне Индзаги не може да разчита за конфликта на контузените Хоакин Корея и Робин Госенс, а Николо Барела е осъден. Като титуляр вместо италианеца започва Артуро Видал. Централният бранител Алесандро Бастони също е възобновен и стартира от първата минута, а Един Джеко и Лауторо Мартинес водят офанзивата на „ нерадзурите “.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп e подхванал четири промени от успеха с 1:0 над Бърнли. Ибрахима Конате стартира като титуляр в центъра на отбраната вместо Жоел Матип, а Тиаго Алкантара и Харви Елиът ще оперират в халфовата линия на местата на Джордан Хендерсън и Наби Кейта. Диого Жота пък се завръща в офанзивата, като заменя Роберто Фирмино. Садио Мане и Мохамед Салах допълват нападението на гостите.

Двата отбора са се срещали два пъти в елиминационни конфликти в Шампионската лига (КЕШ). Първият път Интер печели с общ резултат 4:3 на 1/2-финала през сезон 1964-65. След това през сезон 2007-08 Ливърпул взема реванш на 1/8-финала, побеждавайки с 3:0 ат двата мача.

Срещата стартира в чудесно движение и първата обстановка бе на сметката на домакините в петата минута. Тогава Лаутаро Мартинес шутира мощно от отдалеченост, само че топката прелетя доста покрай лявата греда на вратаря Алисон.

Ливърпул отговори четири минути по-късно, когато Тиаго Алкантара стреля от воле от границата на наказателното поле, само че топката мина тъкмо над напречната греда на Самир Ханданович.

Гостите имаха нов късмет в 14-ата минута, когато Садио Мане засече с глава центриране на далечната греда от свободен удар, само че топката мина над вратата на Интер.

Само две минути по-късно обаче „ нерадзурите “ бяха на милиметри от откриването на резултата. Хакан Чалханоолу овладя чудесно топката след центриране от левия фланг на Иван Перишич и нанесе мощен изстрел с левия крайник, само че кълбото разтресе напречната греда.

В 23-ата минута „ алените “ сътвориха нова заплаха пред вратата на Ханданович след корнер. Топката беше центрирана в наказателното поле, където Ибрахима Конате игра с глава, а на далечната греда Мане беше оставен непокрит и опита задна ножица, само че кълбото мина на сантиметри от лявата греда.

Пет минути по-късно Трент Александър-Арнолд стреля доста рисково от директен свободен удар, само че топката се завъртя около дясната греда на Ханданович. В 32-ата минута още веднъж крайният бранител опитва удар от отдалеченост, само че в навън.

В идващите минути Ливърпул държеше повече топката и се задържаше по-често в противниконата половина, а Интер опитваше да нападна на контраатаки.

Пет минути преди края на първата част Милан Шкриниар засече сглава центриране от ъглов удар, само че около дясната греда на Алисон.

До края на полувремето нови обстановки пред вратите липсваха, като би трябвало да се означи, че нямаше нито един прецизен удар през първите 45 минути.

⏸️ | HALF TIME

⏱️ No goals at the interval ⚖️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР