Отборите на Фейенорд и Славия Прага изиграха страхотен двубой, но

...
Отборите на Фейенорд и Славия Прага изиграха страхотен двубой, но
Коментари Харесай

Фейенорд и Славия Прага ще решават всичко в реванша след драматично голово шоу

Отборите на Фейенорд и Славия Прага изиграха страховит дуел, само че не съумяха да излъчат победител в първия конфликт между тях от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Срещата приключи при резултат 3:3.

За домакините се разписаха Луис Синистера (10’), Маркос Сенеси (74’) и Оркун Кьокджю (86’), до момента в който за гостите точни бяха африканците Питър Олайинка (41’), Ийра Сор (68’) и Ибрахим Траоре (90+5’).

All to play for in Praha... •
— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord)
Първото полувреме мина съвсем напълно под диктовката на домакините. Още в 10-ата минута ротердамци откриха резултата. Луис Синистера получи на левия фланг, навлезе в наказателното поле, направи финт и с удар в близкия ъгъл означи за 1:0.

Само три минути по-късно и Славия сътвори първата си голова опция в мача, като Йира Сор си освободи пространство пред наказателното поле и опитва диагонален шут, който мина до гредата.

Фейенорд обаче продължаваше да бъде по-опасният от двата отбора и в 19-ата минута мощен удар на Оркун Кьокджю се отби от напречната греда, а по-късно още два съществени пропуща направиха и Тирел Маласия и Синистера, като ударът на първия мина рисково покрай гредата, а този на втория бе избавен от вратаря.

Славия обаче съумя да изравни в 41-ата минута, когато Питър Олайинка се оказа наоколо до вратата, първият му удар бе блокиран, само че при втория опит той съумя да промуши топката от дребен ъгъл във вратата и да направи резултата 1:1.

Изравнителният гол даде още самочувствие на гостите и те стояха още по-стабилно през втората част. В 65-ата минута Йира Сор се отскубна зад отбраната и останал самичък против вратаря направи непростителен пропуск.

Три минути по-късно нигериецът въпреки всичко се реваншира. След продълживетло мразбъркване в наказателното поле на домакините топката стигна до Иван Шранц, който я прати паралелно на голлинията, а Сор от близко я засече във вратата за 1:2.

Нидерландците обаче съумяха бързо да възстановят равенството. В 74-ата минута Сирил Десерс центрира отляво и Маркос Сенеси с тяло засече топката във вартата за 2:2.

В 86-ата минута Фейенорд стигна и до поврат. Оркун Кьокджю с прелестно осъществяване от фаул не остави шансове на вратаря за 3:2.

Когато домакините към този момент се виждаха като спечелили, позволиха огромна неточност в петата минута от добавеното време и разрешиха на чехите да стигнат до равенството. При едно центриране от корнер се стигна до меле в наказателното поле, топката не бе изчистена добре и попадна в състезател на Славия, неговият удар не се получи, само че пък той прати кълбото в краката на Траоре, който с пета от близко оформи крайното 3:3.

Така Фейенорд и Славия оставиха всичко за реванша след седмица, който се обрисува да бъде извънредно завладяващ.

⏱️ FULL TIME | What a crazy finish! Feyenoord came from behind but Ibra's backheel saved a draw in the 94th minute!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР