Отборите на Ботев (Пловдив) и Спартак (Варна) откриват програмата на

...
Отборите на Ботев (Пловдив) и Спартак (Варна) откриват програмата на
Коментари Харесай

Ботев и Спартак в битка за важни три точки

Отборите на Ботев (Пловдив) и Спартак (Варна) откриват програмата на днешния 17 април с дуел от 26-ия кръг на Първа Лига. Мачът на " Коматево " започва в 14:45 часа, а основен рефер е Станимир Тренчев.

Домакините излизат като 10-ти във краткотрайното класиране, само че са на едвам 3 точки от рисковата зона. Добрата вест за " канарчетата " е, че преследвачите им към този момент изиграха своите дуели, тъй че даже и отрицателен резултат през днешния ден ще ги остави отвън рисковата зона. Ботев обаче не се намира в добра серия, като в последните си три мача е записал две загуби и едно тъждество. В предишния кръг пловдивчани паднаха от ЦСКА 1948 с 1:2, а преди този момент направиха еднакъв 1:1 в дербито с Локомотив.

Спартак от своя страна към момента е " закотвен " на дъното с едвам 12 пункта след 25 кръга. " Соколите " са в серия от 4 следващи загуби и им са нужни незабавни точки, в случай че желаят да запазят възможностите си за оцеляване живи. В последния кръг те позволиха тежка загуба вкъщи от Берое с 0:4, а преди този момент паднаха поредно от ЦСКА - София, Локо (София) и Арда. Лошото също по този начин е, че в последните си 4 загуби спартаклии са вкарали единствено 1 гол - при загубата от Локомотив с 1:2. Наставникът Димитър Димитров има проблеми в офанзивата, откакто Божидар Васев е навън до края на сезона, а Родни Антуи е болен и не е ясно дали ще бъде подготвен за днешната среща.

Последният дуел сред двата отбора приключи 3:2 в интерес на Спартак, като тогава " соколите " стигнаха до първата си победа в елита от 13 години насам. Интересното е, че по-късно варненци записаха единствено още 1 победа против Ботев (Враца). И двата триумфа за Спартак бяха на личен терена, а " канарчетата " нямат загуба като хазаин от 19 октомври предходната година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР