Отборите на Аугсбург и Нюрнберг завършиха наравно 2:2 в баварското

...
Отборите на Аугсбург и Нюрнберг завършиха наравно 2:2 в баварското
Коментари Харесай

Аугсбург и Нюрнберг не излъчиха победител в баварското дерби

Отборите на Аугсбург и Нюрнберг приключиха наедно 2:2 в баварското дерби от 10-ия кръг на Бундеслигата. Аугсбург на два пъти повеждаше с голове на Алфред Финбогасон (11’) и Йонатан Шмид (59’), само че гостите изравняваха посредством Александър Фукс (54’) и Лукас Мюл (88’).

През първата част домакините бяха по-активният тим и справедливо поведоха още в 11-ата минута посредством Финбогасон, който се разписа на празна врата от няколко метра. До края на полувремето обаче единствената по-интересна обстановка беше в 24-ата минута, когато Аугсбург можеше да удвои преднината си след осъществяване на корнер, само че неприятелски състезател съумя да почисти топката пред голлинията.

В началните минути след почивката обаче двата тима заиграха по-опасно. В 54-ата Финбогасон беше покрай втори гол в мача, само че ударът му с глава срещна напречната греда. При последвалата офанзива Фукс изравни резултата, откакто Андреас Люте не съумя да отрази предишния около него изстрел. Само пет по-късно Аугсбург още веднъж поведе след брилянтно осъществяване на директен свободен удар от страна на Шмид, който не остави шансове на противниковия вратар. До края на мача гостите потърсиха ново равнене и съумяха да стигнат до такова. В 88-ата минута Мюл се разписа с глава след осъществяване от корнер и по този начин донесе точката на своя отбор.
A valuable point secured #FCAFCN 2-2 (FT) pic.twitter.com/0mrBIv5qLJ
— FC Augsburg English (@FCA_World) November 3, 2018 Така Аугсбург е на 9-о място в класирането с 13 точки, до момента в който Нюрнберг е на 14-о с три по-малко. Бундеслига 10 кръг, събота 3 ноември  Аугсбург 2:2краен резулат  Нюрнберг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР