Отборите на Арсенал и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 във

...
Отборите на Арсенал и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 във
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Манчестър Сити 0:1, младок с фамозен гол

Отборите на Арсенал и Манчестър Сити играят при резултат 0:1  във финала за трофея Къмюнити шийлд, с който на процедура се дава старт на новия сезон в Англия. Кол Палмър осъществя страховит гол в 77-ата минута.

Срещата започва в 18:00 часа на стадион „ Уембли ” в британската столица и може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2.

Двубоят на стадион „ Уембли ” стартира в умерено движение, макар че в първите няколко минути отборът на Пеп Гуардиола съумя да упражни териториален напън над своя съперник, само че без да тормози по някакъв метод вратаря на Арсенал. Още в 8-ата минута пристигна и първият жълт картон в мача, с който основният рефер Стюърт Атуел сподели, че ще бъде праволинеен към играчите на двата отбора. Томас Партей задържа в центъра на терена Хулиан Алварес и бе публично предизвестен.   

Първата забавна обстановка в мача пристигна след четвърт час игра. След неточност на Томас Партей в половината на Арсенал, топката попадна в Родри, който стреля от близо двадесет и три метра. Коженото кълбо се отклони в крайници на Деклан Райс и мина на сантиметри от десния непряк дирек на вратата и излезе в ъглов удар.

Наставникът на символичните домакини от Арсенал – Микел Артета, също не публично предизвестен, откакто предяви искания към основния рефер след нарушаване на Родри в центъра на терена. Халфът на Сити искрено задържа за фланелката собствен съперник, само че не получи картон. Това ядоса Артета, който сподели с жестове, че Родри би трябвало да бъде украсен в жълто. Вместо Родри обаче, жълтият цвят на картона видя точно Артета.

Първият действителен късмет за гол за Арсенал пристигна в 25-ата минута. Бен Уайт получи отдясно и се понесе към наказателното поле на „ жителите ”, след което комбинира с Хаверц към точката на дузпата. Нападателят на лондончани овладя и стреля мощно, само че вратарят на Сити избави. Последва добавка на Мартинели, която бе блокирана с гърди от Джон Стоунс. „ Арилеристите ” претендираха за игра с ръка, само че такава несъмнено нямаше.

След по-доброто начало на Манчестър Сити, последователно футболистите на Арсенал изравниха играта и на собствен ред се настаниха по-трайно в половината на своя съперник. Тимът на Артета предпочиташе да нападна най-вече по фланговете, само че рисковите центрирания пред Ортега липсваха.  

Пет минути преди почивката   Кай Хаверц имаше нов отличен късмет да открие головата си сметка. Букайо Сака получи топката отдясно и комбинира с Хаверц в пеналта. Нападателят стреля с десния крайник, само че вратарят на „ жителите ” още веднъж бе на мястото си и избави сигурен гол.

Родри също шанса си с доста отдалечен удар, пробвайки да трансферира излезлия Рамсдейл, само че с изключение на вратаря, топката трансферира и вратата.  

Манчестър Сити стартира по-добре втората част и първи стигна до чиста голова обстановка. Тя пристигна след статично състояние. След центриране от ъглов удар, Джон Стоунс се извиси над всички в наказателното поле и стреля мощно с глава. Рамсдейл обаче бе заел добра позиция и съумя да избие, а по-късно защитата на домакините се оправи и почисти топката.

В 70-ата минута Сити бе на косъм от откриването на резултата. Кевин де Бройне откри с отличен пас другата запаса Кол Палмър в наказателното поле, който бе оставен безусловно самичък. Младокът спря топката и стреля неотложно, само че в последния миг защитник на Арсенал подложи крайник и мазета в ъглов удар.

Нищо обаче не съумя да спре Палмър в 77-ата минута, когато атакуващият състезател на Сити вкара брилянтно попадение, с което даде преднина на „ жителите ”. След контраофанзива на „ небесносините ”, бранител на Арсенал съумя да пресече пас към Палмър на десния фланг. Топката обаче попадна в Де Бройне, който продължи към своя съотборник. Появилият се като промяна футболист смени посоката, настройки топката на левия си крайник и с доста техничен удар я прати в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

LIVE  АРСЕНАЛ– МАНЧЕСТЪР СИТИ  0:1

0:1 Кол Палмър 77'

Стадион: „ Уембли ”, Англия

Рефер: Стюърт Атуел

Арсенал : 1 Аарън Рамсдейл, 4 Бен Уайт, 2 Салиба, 6 Габрел
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР