Отборът Peugeot TotalEnergies завършва 8-ми и 12-ти след изпълнено с

...
Отборът Peugeot TotalEnergies завършва 8-ми и 12-ти след изпълнено с
Коментари Харесай

24 ЧАСА НА ЛЬО МАН: ДВАТА PEUGEOT 9X8 НА TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES ПРЕСЯКОХА ФИНАЛНАТА ЛИНИЯ НА 100-ГОДИШНИНАТА

Отборът Peugeot TotalEnergies приключва 8-ми и 12-ти след изпълнено с екшън съревнование и водеща позиция на номер #94 доникъде на надпреварата

• Повече от 300 000 почитатели пристигнаха през уикенда, с цел да отпразнуват тази 100-годишнина
• Изключително съревнование и извънреден резултат за Team Peugeot TotalEnergies

100-годишнината на 24-те часа на Льо Ман завърши. Какво съревнование, единствено!

Повече от 300 000 фенове пристигнаха на пистата през целия уикенд, с цел да отпразнуват и да гледат онлайн 91-вото издание на именитото съревнование и 4-ти кръг от Световния шампионат по устойчивост на FIA. След 24 часа съревнование двата хибридно-електрически автомобила на Peugeot TotalEnergies пресякоха финалната линия на 8-ма (#93) и 12-та (#94) позиция в клас Hypercar.

След една сложна седмица, в която тимът трябваше да се оправи с няколко казуса, екипа на Peugeot TotalEnergies организира фантастично съревнование, което беше цялостно с изненади и изпълнено с голям брой механически проблеми и отпаднали коли. Променящите се метеорологични условия, направиха надпреварата повече от комплицирано за водачите. Излизането на колата за сигурност на три пъти също променяше резултата.

Пол Ди Реста, зад кормилото на #93 PEUGEOT 9X8 и Нико Мюлер в #94 поддържаха положително движение. #93 излезе от пистата в събота след обяд и поизостана в класирането. През идващите часове, дръзка тактика дружно с динамичните качества на 9X8 #94 PEUGEOT 9X8 на Лоик Дювал да поеме водачеството в 24 часа на Льо Ман, като го задържа повече от 4 часа, с помощта на Нико Мюлер и Густаво Менезес. Феновете на PEUGEOT бяха във екстаз. За страдание, след 11 часа Густаво Менезес удари мантинелите на един от шиканите. Благодарение на невероятната работа на целия екип, колата беше още веднъж включена в надпреварата, единствено 20 минути откакто се върна в бокса.

Междувременно #93, карана от Жан-Ерик Верн, Микел Йенсен и Пол Ди Реста си проправи път през класирането, с цел да се изкачи до 6-та позиция. През останалата част от нощта и ранната заран двата автомобила на PEUGEOT поддържаха темпото си с помощта на положителната работа на водачите и екипа. Това изведе #93 до 5-то място и #94 на 10-та позиция след 18 часа съревнование. Въпреки това и двата автомобила бяха принудени да се върнат в бокса, заради хидравличен проблем. Благодарение на невероятната работа в екип от страна на механиците, колите съумяха да се върнат на пистата. В последния час на надпреварата, #94 трябваше още веднъж да влезе в бокса за намеса в мотора. Пол Ди Реста и Нико Мюлер пресякоха финалната линия на 24-те часа на Льо Ман един до друг, пред очите на Линда Джаксън, изпълнителен шеф на Peugeot и Карлос Таварес, основен изпълнителен шеф на Stellantis, който пристигна да поддържа тима през тази дълга спортна седмица.

За тази 100-годишнина тимът Peugeot TotalEnergies получи голяма поддръжка от своите сътрудници, обществеността, почитателите и медиите и откровено благодарим за това. PEUGEOT 9X8 ще се върне на пистата след няколко седмици, в Монца за 5-ия кръг на WEC на FIA. Този кръг ще бъде последван от този във Фуджи и финала в Бахрейн.

Линда Джаксън – изпълнителен шеф на PEUGEOT: „ Много съм горда от това сполучливо завръщане в Le Mans, откакто стояхме на всички стъпала на подиумите, ние изненадахме всички, като поведохме за няколко часа през нощта. Двата ни автомобила пресякоха финала, а номер 93 приключва 8-ми. Това демонстрира нашата увереност във връзка с надеждност, качество и ангажираност. Емоцията е нашата сила в устрема към съвършенство. PEUGEOT и Le Mans са свързани и ние построяваме здрави основи за бъдещето. Искам да благодаря на целия екип на PEUGEOT и сътрудници за тяхната упорита работа, както и на всички почитатели за поддръжката. Това издание 2023 несъмнено беше наситено с Allure!

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР