Отборът на Южна Корея се класира за осминафиналите на Мондиал

...
Отборът на Южна Корея се класира за осминафиналите на Мондиал
Коментари Харесай

Късна драма изпрати Южна Корея в осминафиналите за сметка на Уругвай

Отборът на Южна Корея се класира за осминафиналите на Мондиал 2022, откакто победи Португалия с 2:1 в последния си мач от група Н на шампионата. В същото време Уругвай победи Гана с 2:0, като по този метод Южна Корея и Уругвай приключиха с идентичен брой точки (4) и идентична голова разлика (0), само че азиатците не престават напред поради повече маркирани голове - 4 против 2.
За Луис Суарес това бе последно присъединяване на Мондиал
На стадион " Едюкейшън Сити " в Ал Раян отборът на Португалия, който към този момент си бе обезпечил излизане от групата, излезе с част от аварийните си състезатели, само че капитанът Кристиано Роналдо стартира от първата минута. " Мореплавателите " преобладаваха на терена и поведоха в резултата още в петата минута, когато Рикардо Орта се разписа след асистенция на Диого Дало. Южнокорейците се отбраняваха добре и дочакаха своя миг от статично състояние, с цел да изравнят в 27-та минута, когато Ким Юнг-гуон вкара отблизо разстояние след центриране от корнер и неприятна интервенция на Роналдо. През втората част играчите на Фернандо Сантош продължиха да преобладават, само че Южна Корея сподели темперамент и издръжливост, а в 91-та минута стигнаха до втори гол посредством нападателя Хуанг Хий-чан, който не сбърка самичък против вратаря Диого Коща след ужасно подаване на Хюн-Мин Сон. До края не паднаха повече попадения и Южна Корея завоюва с 2:1.

В същото време Уругвай и Гана се изправиха в повтаряне на четвъртфинала от 2010-та година, а по подигравка на ориста африканският отбор още веднъж получи право да извърши дузпа, този път още в 21-та минута, само че капитанът Андре Аю не съумя да осъществя, откакто Серхио Рошет отрази удара му. Само пет минути по-късно Джорджан де Араскаета изведе Уругвай напред с добавка от непосредствена непосредственост, откакто Лорънс Ати Зии избави изстрел на Луис Суарес. След още шест минути Де Араскаета вкара втори гол за Урусите с акуратен удар от воле след страхотна асистенция на Суарес. Южноамериканският отбор контролираше събитията до последните 10 минути на дуела, когато разбра, че ще има потребност от още един гол, с цел да продължи напред. Това отвори мача и двата тима имаха доста положения в заключителните минути, само че и вратарите се отличиха със страхотни спасявания. В последна сметка Уругвай не съумя да вкара трети гол и по този начин се разделя с Мондиала.

По този метод Португалия приключва преди всичко в група Н с шест точки, Южна Корея е втори с четири точки и голова разлика 4-4, Уругвай остава на трета позиция с голова разлика 2-2, до момента в който Гана е на последната позиция с три точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР