Отборът на Ямбол се поздрави с най-изразителната си победа през

...
Отборът на Ямбол се поздрави с най-изразителната си победа през
Коментари Харесай

Ямбол мина като товарен влак през ЦСКА

Отборът на Ямбол се поздрави с най-изразителната си победа през сегашния сезон в НБЛ. Възпитаниците на Александър Алексиев разгромиха амбициозния отбор на ЦСКА с 90:65 (15:16, 35:15, 28:14, 12:20) в финален мач от деветия кръг на родния баскетболен хайлайф. Ямболии впечатлиха с представянето си довечера в своята зала " Диана ", като още до почивката повишиха преднината си в подножието на 20-те точки, а с помощта на чудесно извършена трета четвърт не разрешиха на " армейците " даже да си помислят за поврат след паузата.

По този метод отборът на Ямбол усилва салдото си за сезона до 3 победи и 4 загуби, като тимът се намира на деветото място във краткотрайното класиране. ЦСКА още веднъж разочарова с изявите си, като това е четвъртото проваляне в последните пет дуела за столичани. Воденият от Росен Барчовски състав е осми в таблицата с актив от 3-5.

Интрига в дуела имаше само през първата четвърт, която мина равностойно, без да се стига до съществени амплитуди в резултата. От втория интервал нататък обаче тимът на Ямбол тотално надигра своя противник, като единствено през втората четвърт ЦСКА позволи 8 неточности в нахлуване, а дружно с това Ямбол стреляше 67% от игра. Така домакините се изстреляха напред с 19-точков задатък на полувремето при 50:31, като след паузата съвсем нищо на паркета в зала " Диана " не се промени. 

Лидерът на ямболии Уил Таварес и съотборниците му продължаваха да подвигат темпото на игра, като против себе си те към този момент имаха един отчаян отбор на ЦСКА. Най-голямата преднина в мача бе 37 точки в интерес на тима на Александър Алексиев, като в последната част " армейците " съумяха да създадат загубата си малко по-достойна. Те приключиха мача с цели 25 неточности на сметката си по отношение на единствено 14 асистенции.

Уил Таварес изигра следващия си мощен мач за Ямбол, като довечера наниза 27 точки при 12/15 пукотевица от игра. Иван Лилов завърши с 15 точки и 5 асистенции, а Трей Сампсън способства за триумфа с 11 точки и 6 битки.

Джордан Калахан осъществя 15 точки с 6 асистенции за ЦСКА. Мартин Сотиров означи 13 точки от пейката, а Алекс Симеонов и Зейн Ноулс вкараха по 12 точки.

Снимка: НБЛ

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР