Отборът на Валенсия извоюва осма поредна победа в Ла Лига

...
Отборът на Валенсия извоюва осма поредна победа в Ла Лига
Коментари Харесай

Гладиаторите на Валенсия продължават да преследват Барса

Отборът на Валенсия извоюва осма поредна победа в Ла Лига след триумф с 2:0 при гостуването си на Еспаньол в битка от 12-ия кръг на испанското състезание. С триумфа “бяло-черните” останаха на четири точки от водача Барселона и цифрите демонстрират, че за момента са единственият действителен преследвач. След шест дни на “Местайя” ще е огромният конфликт сред валенсианци и “синьо-червените” каталунци. Днес в покрайнините на Барселона Еспаньол изигра доста мощно първо полувреме, само че след почивката “лос че” демонстрираха страхотна успеваемост и се поздравиха с трите точки след голове на Жофри Кондогбия (66) и Санти Мина (82).

Марселино Гарсия Торал беше лишен от услугите на главния си изпълнител Симоне Дзадза и на португаската сензация Гонсало Гуедеш. Домакините играха доста по-силно през първото полувреме и удариха две греди. В 22-ата Жофри Кондогбия направи фрапантна неточност и сервира топката на Серхио Гарсия, той подаде към Пабло Пиати, който се провали при шута. В 30-ата “лос перикитос” пропуснаха ново състояние след нова неточност в защитата на “прилепите”: Нето парира изстрел на Давид Лопес. В 36-ата Жерард Морено разтресе напречната греда. В 42-ата каталунският отбор изпусна нова опция, като Серхи Дардер нацели греда.

В 53-ата минута Пиати не се възползва от прекрасен пас на Серхио Гарсия след скоростна акция на домакините. В 59-ата Лато не съумя да подаде добре към вратаря Нето, Серхио Гарсия взе топката, само че не съумя да означи. Противно на логиката, гостите от “Местайя” откриха резултата. Кондогбия вкара зрелищен гол с удар от 22 метра, при който топката влезе до дясната греда на Пау Лопес - 0:1. В 70-ата Родриго Морено можеше да удвои, само че нацели гредата. В 82-ата валенсианци се приближиха още повече до трите точки след втори гол. Карлос Солер центрира, Виктор Санчес реши да върне с гърди към вратаря, само че пасът беше кръстосан от Санти Мина, който насочи в мрежата.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 12 кръг, неделя 19 ноември  Еспаньол 0:2краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР