Отборът на Уилямс официално обяви раздялата си с Никола Латифи

...
Отборът на Уилямс официално обяви раздялата си с Никола Латифи
Коментари Харесай

Никола Латифи и Уилямс се разделят в края на 2022 година

Отборът на Уилямс публично разгласи раздялата си с Никола Латифи в края на сезон 2022 във Формула 1. Канадецът ще напусне отбора от Гроув след три години в него, в които бе помрачен от всичките си съотборници. 

„ От името на целия тим желая да изкажа големите си благодарности към Ники за тези три години на здрава работа с Уилямс. Той е страховит екипен състезател със ужасно отношение към сътрудниците си и е доста почитан от всички нас. Нашето време дружно идва към края си, само че знам, че той ще даде всичко от себе си в останалата част от сезона. Пожелаваме му всичко най-хубаво за в бъдеще на и отвън пистата “, съобщи ръководителят на Уилямс Йост Капито във връзка раздялата с Латифи.
 Изтече ли времето на Никола Латифи в Уилямс? Изтече ли времето на Никола Латифи в Уилямс?
В своята кариера канадецът има единствено две класирания в зоната на точките, като те пристигнаха в две поредни надпревари през 2021 година. Първо той финишира седми в Гран При на Унгария, след което бе класиран девети в Гран При на Белгия месец по-късно. Той е единственият титулярен водач на стартовата решетка през 2022 година, който към момента няма влизане в топ 10 в нито едно съревнование.

„ Искам да употребявам тази опция да благодаря на всички в Уилямс, всички хора от фабриката и всички, които работят на пистата, за тези прелестни три години. Моято дебют бе отсрочен поради пандемията, само че въпреки всичко се случи в Австрия и, макар че не постигнахме мечтаните резултати, пътешествието беше фантастично. Никога няма да не помни спечелването на първите ми точки в Унгария предходната година и ще продължа към идната глава от моята кариера, запазвайки тези специфични мемоари от времето ми в този предан тим. Знам, че всички ние ще продължим да даваме всичко от себе си в оставащите стартове до края на сезона “, бе коментарът на Латифи.

От Уилямс отхвърлиха да назоват заместника на канадеца, само че фаворите за мястото до Алекс Албон са Ник де Врийс и Логан сарджънт, който е част от академията на английския отбор. Де Врийс пък размени Албон в Гран При на Италия преди две седмици и още в първи си старт във Формула 1 финишира девети, печелейки две точки.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР