Отборът на ЦСКА видимо изпитва затруднения с вкарването на голове

...
Отборът на ЦСКА видимо изпитва затруднения с вкарването на голове
Коментари Харесай

Време е смяната в ЦСКА Али Соу излиза - Ахмед Ахмедов влиза да остане за постоянно

Отборът на ЦСКА очевидно изпитва усложнения с вкарването на голове напролет. Червената лампичка светна още по време на зимния предварителен лагер на " армейците ", на испанска земя. Тогава отборът бе в пагубна серия от 5 мача без маркиран гол и голова разлика 0:11! Отборът на Милош Крушчич записа 4 загуби и 1 тъждество в Марбея, а неумението на нападателите да вкарват тормози цялата " алена " общественост. Последва победа над Струмска популярност с 2:0, в контрола, в която своето дебютно попадение вкара едно от новите попълнения на ЦСКА - Стефано Белтраме.

Дойде време за старта на българското състезание. " Армейците " започнаха с нулево реми против Левски, а в идващия кръг победиха Ботев (Пд) с минималното 1:0. Следваше привидно лесното посещение на Царско село, което се изигра в Бистрица. Гриша Ганчев също участва на мача, само че май по-добре беше да избра да прави нещо друго, тъй като ЦСКА тотално се сгромоляса пред погледа му.
 Забиват двама титуляри в ЦСКА на пейката
Забиват двама титуляри в ЦСКА на пейката

Соу и Пинто запаси против Берое

Безидейната игра и на моменти бездушното държание на футболистите вбеси почитателите на " алените ", които започнаха да замерят със снежни топки и бутилки Милош Крушчич. Разбира се, това е неприемливо, защото по този метод се петни по реномето на Сектор " Г ". В измъчената победа за Купата против Ботев (Вр), заблестя другото ново зимно попълнение - Ахмед Ахмедов. Бившият нападател на Дунав взе присъединяване в първото попадение и вкара второто, с цел да измъкне " армейците " от тъгите и да класира тима си за 1/2-финал.
 Снимка 469847
Източник:

Но, да стартираме всъщност. През огромна част от подготовката Али Соу бе подготвян за трансфер. Името му бе спрягано за египетския Ал Ахли и се говореше за сума от порядъка на 4 милиона лв.. Много от последователите на " алените " бяха ЗА сходен трансфер. Около гамбиеца се разви огромна трансферна сага и в последна сметка той остана в редиците на Крушчич. Това " улесни " сръбския ментор, за който е ясно, че харесва качествата на Соу, оставяйки го корав титуляр на върха на офанзивата.
 Снимка 462069
Източник:

Преди 2 години централният нападател бе голова машина в Албания, печелейки " Златната обувка " с повече от 20 гола. В интерес на истината, Соу сега е и топ изпълнител на " алените " в шампионата с неговите 9 гола. Гамбийският стрелец обаче се намира в голова суша. Той не е вкарвал в турнирен дуел от 14 декември, когато ЦСКА разгроми Дунав с 4:0 на " Българска войска ". Соу изпитва съществени усложнения в завършващата фаза. Той е добър в поемането на топката, гардирането, играта му с тил към вратата също може да се отличи. Головият му усет обаче е поизчезнал. И от това страда ЦСКА. За това нападението има потребност от крещяща смяна.
 Снимка 469833
Източник:

Първата зимна покупка бе Ахмед Ахмедов. Бившият централен нападател на Дунав бе трансфериран още преди да свърши есенния полусезон. Точно след успеха на ЦСКА над " драконите ", Ахмедов бе показан като ново попълнение на " армейците ". Ахмедов сподели отлични резултати по време на физическите и медицинските проби, които са му били направени, когато бе притеглен. Огромното преимущество на тарана е, че той не е страдал от съществени травми в професионалната си кариера.
 Снимка 457546
Източник:

Българинът се понрави с изявите си по време на подготовката в Испания и макар пагубната игра, която показваше тимът тогава, единствено Ахмедов и Денис Давидов се отличаваха от останалите си съотборници със своите комбинации и визии в играта. Ахмед продължи да се готви интензивно и да чака своя миг. Той влизаше най-вече като запаса в контролните мачове, само че това не му пречеше да демонстрира класата в нахлуване, от която се нуждае ЦСКА.
 Снимка 461251
Източник:

Сезонът стартира, Али Соу започва и в 3-те дуела от Първа лига като титуляр на върха на офанзивата, само че не съумя да направи нищо значително. Единственото, с което се отличаваше Соу бяха огромните пропуски. Той пропиля златна опция да изравни против Царско село в добавеното време на мача, само че прекомерно бавната и бавна реакция на гамбиеца разреши на отбраната на домакините да блокира изстрела му. Започна от 1-ата минута и против Ботев (Вр). Уцели един път гредата и направи още веднъж няколко значими пропуща, когато отборът на " армейците " към този момент губеше в резултата. През второто полувреме той отстъпи мястото си на Ахмед Ахмедов. Публиката освирка Соу при излизането му.

За 30-тина минути, Ахмедов направи повече, в сравнение с Али Соу в няколко мача. Той бе значима част от изравнителното попадение на " армейците ", когато разигра с Петър Занев, който подаде към Джеси и той осъществя за 1:1. В 89-ата минута Ахмедов донесе и успеха за тима си, когато наказа неточност на защитата на врачани.
 Ахмед Ахмедов: Трябва да играем като през второто полувреме
Ахмед Ахмедов: Трябва да играем като през второто полувреме

" Много се веселя, че победихме "

Той се отличи с по-разнообразна игра спрямо Али Соу. Българинът оперираше в доста по-широк периметър, което оказа помощ на тима да се измъкне от тежката обстановка, в която бе изпаднал. Ако продължи с положителните си изяви, някогашният таран на Дунав може да се утвърди като титуляр в тима на ЦСКА и да си заслужи място и в националния тим на България.

Предстои мач с Берое в събота. Да забележим дали Ахмед Ахмедов ще стартира от първата минута или неговият сътрудник Али Соу още веднъж ще бъде първи избор на Милош Крушчич.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР