Отборът на ЦСКА 1948 е първият финалист в турнира за

...
Отборът на ЦСКА 1948 е първият финалист в турнира за
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 е първият финалист в турнира за Купата на България по футбол

Отборът на ЦСКА 1948 е първият финалист в шампионата за Купата на България. В мач-реванш от полуфиналите на конкуренцията „ алените “ приключиха наедно 2:2 с Локомотив София и с общ резултат 5:4 от двата мача не престават към мача за трофея.

Столичните „ железничари “ откриха резултата на стадиона в софийското село Бистрица в деветата минута посредством Дейвид Малембана, който стреля чудесно от директен свободен удар от близо 25 метра отдясно на наказателното поле на „ алените “. След изстрела на футболиста на гостите топката се в началото в левия непряк дирек, тупна на голлинията, удари се в дясната греда и се оплете в мрежата зад стража Даниел Наумов.

Локомотив София нанесе втори удар в 18-ата минута. Антонио Вутов центрира от ъглов удар в пеналтерията на домакините, Сидклей Перейра почисти топката, тя попадна в краката на Педриньо, който не се ориентира добре и Селсо Рапосо лиши. Футболистът на „ червено-черните “ нахлу отдясно в наказателното поле на ЦСКА 1948, стреля мощно диагонално, топката рикошира в шпагата на Елитон и не остави шансове за интервенция от страна на вратаря Наумов.

Съставът на Тодор Янчев понижи изоставането си в мача и изравни общия резултат след съвсем час игра от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Алан Диас на границата на вратарското поле на Локомотив София след удар с глава на Елитон. Зад топката застана Ивайло Чочев, който прати неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата, като стражът Бубакар Гайе бе близо то това да избави.

До повече голове в постоянното време не се стигна и двата отбора трябваше да изиграят две продължения по 15 минути.

ЦСКА 1948 предотврати срещата да бъде решена с осъществяване на дузпи в 117-ата минута, когато Парвиз Умарбаев центрира от границата на наказателното поле към дребния пеналт на столичните „ железничари “, където голмайсторът Чочев с глава се разписа за повторно, пращайки „ армейците “ на исторически първи край в шампионата за Купата на България.

В другия полуфинален конфликт първенецът Лудогорец приема Черно море на следващия ден от 19 часа на стадион „ Хювефарма Арена “ в Разград, като първата среща бе извоювана от „ орлите “ с 2:1





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР