Отборът на Царско село стигна до ценен успех с 3:2

...
Отборът на Царско село стигна до ценен успех с 3:2
Коментари Харесай

Царско село с ценен успех край морето, доближи Ботев

Отборът на Царско село стигна до скъп триумф с 3:2 като посетител на Несебър в предпоследен дуел от програмата на XVI кръг във Втора професионална лига. Успехът край морето върна “царете” на второто място в подреждането с 32 точки и ги приближи единствено на две от водача Ботев (Враца), който през вчерашния ден приключи наедно 1:1 като посетител на Марица (Пловдив). Загубата остави Несебър на шестата позиция с 23 точки в актива.

Първата добра опция се откри пред тима на Царско село. В 11-ата минута Георги Минчев получи топката пред наказателното поле и от придвижване насочи прекрасен удар, който обаче мина настрана от вратата на Мартин Димитров. Пет минути по-късно, след поредност от неточности в отбраната на “сините” и неубедителна интервенция на вратаря, топката стигна до непокрития Светослав Диков, за който на празна врата не бе проблем да осъществя.

В 21-ата минута домакините можеха да изравнят, само че след удара на Николай Костов фаул, топката мина на сантиметри настрана от вратата на гостите. Все отново домакините съумяха да заличат задатъка на “царете” в 30-ата минута посредством Емануил Манев. Миг преди да прозвучи сигнала за завършек на първата част обаче, футболистите на Никола Спасов получиха право да изпълнят дузпа за нарушаване на Георги Купенов против Янис Карабельов. С осъществяването на 11-метровия углавен удар се нагърби Павел Петков, който безпроблемно изведе гостите още веднъж напред в резултата.

След почивката офанзивите към двете порти продължиха и в 66-ата минута домакините още веднъж догониха гостите в резултата. След центриране от фаул отляво Нуретин Пюскюлю съумя да трансферира с глава неразчетено излезлия Филип Димитров. Разочарованието в редиците на “царете” обаче търпя напълно малко, защото в 70-ата минута Светослав Диков добре навърза отбраната на “сините” и с левия крайник за повторно наказа Несебър.

Несебър - Царско село 2:3
0:1 Диков 16'
1:1 Манев 30'
1:2 П. Петков 45' (д)
2:2 Пюскюлю 66'
2:3 Диков 70' Втора лига 16 кръг, неделя 26 ноември  Несебър 2:3краен резулат  ФК Царско село
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР