Отборът на Тотнъм запази шансовете си за класиране в топ

...
Отборът на Тотнъм запази шансовете си за класиране в топ
Коментари Харесай

Тотнъм удари Уулвс и изпревари Уест Хем в битката за Европа

Отборът на Тотнъм резервира възможностите си за класиране в топ 4 живи, откакто победи с 2:0 гостуващия Уулвърхемптън в дуел от 36-ия кръг на британската Висша лига. Попаденията за отбора на Райън Мейсън осъществиха Хари Кейн в 45-ата и Пиер-Емил Хойберг в 62-ата минута.

Първата обстановка пристигна в шестата минута, когато Хари Кейн стреля от от границата на наказателното поле, само че топката се отби от гредата.

В 38-ата минута капитанът на британския народен тим изведе чудесно Хюн-Мин Сон, само че вратарят Руи Патрисио избави удара на корееца.

Лондончани съумяха да вземат задатък тъкмо преди почивката. Кейн стреля, само че топката бе изчистена от голлинията от Конър Коуди, а малко по-късно Пиер-Емил Хойберг изведе нападателя, който мина около Патрисио и прати топката във вратата му за 1:0. Попадението беше доказано и от системата ВАР.

В 54-тата минута „ шпорите “ имаха малшанс, откакто удариха гредите на два пъти в границите на секунди. Деле Али изведе чудесно Кейн в наказателното поле и стреля по диагонала, само че Патрисио отклони топката, която по-късно срещна дясната му греда. След рикошета тя още веднъж стигна до Али, който обаче уцели другия непряк дирек.

Тотнъм въпреки всичко вкара втори гол в 62-ата минута. Гарет Бейл шутира, а Патрисио мазета, само че Хойберг направи добавка за 2:0.

До края на срещата "вълците " пробваха да стигнат най-малко до едно паподение, само че с пропуски се регистрираха Адама Траоре, Жоао Моутиньо и Фабио Силва.

С тази победа Тотнъм събра актив от 59 точки и измести Уест Хем от шестата позиция, като остава на пет от четвъртия Челси. До края на сезона „ шпорите “ одобряват Астън Вила и гостуват на Лестър Сити. Шестата позиция също е значима, тъй като дава право на присъединяване в Лига Европа. „ Вълците “ от дълго време не се борят за нищо, като заемат 12-ото място с 45 точки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР