Отборът на Швейцария ще играе на четвъртфиналите на хокейния турнир

...
Отборът на Швейцария ще играе на четвъртфиналите на хокейния турнир
Коментари Харесай

Швейцария е на четвъртфинал след лекция над Чехия

Отборът на Швейцария ще играе на четвъртфиналите на хокейния шампионат за мъже на Олимпийските игри в Пекин след победа с 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) над Чехия в плейофния кръг. Успехът обезпечи на "кръстоносците " първо класиране в топ 8 на олимпийски игри от тези във Ванкувър през 2010 година. За място на полуфиналите Швейцария ще играе с Финландия.

На Националния закрит стадион в Пекин, Чехия бе отборът, който стартира по-добре срещата с Швейцария. Точно на десетата минута от началото Лукас Клок даде преднина на олимпийските първенци от Нагано'98. Преднината на чехите обаче се задържа напълно малко, защото след пет минути Швейцария изравни с гол при числено предимство на Андрес Амбюл. Само 13 секунди по-късно Килиан Моте добави още един гол за алпийската страна.

Във втората третина Швейцария осъществя втори гол при числено преимущество, този път посредством Денис Малгин, и поведе с 3:1. След гола чехите хвърлиха всички сили в търсене на поврат, само че бяха осъдени за четвърти път от 36-годишния деец Рафаел Диас пет минути преди финалната сирена.

Натискът на Чехия въпреки всичко докара до втори гол във вратата на Леонардо Дженони, само че попадението на Роман Червенка пристигна единствено четири минути преди края и бе прекомерно късно за освен това от почетна загуба.

По-рано през днешния ден за четвъртфиналите се класираха още тимовете на Словакия и Дания, а последният участник в топ 8 ще стане явен от мача сред домакина Китай и Канада.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР