Отборът на Рома спря серията си от три поредни мача

...
Отборът на Рома спря серията си от три поредни мача
Коментари Харесай

Рома спря лошата си серия срещу Болоня, Вальо Антов с половин час игра

Отборът на Рома спря серията си от три следващи мача без триумф в Калчото, откакто надви над гостуващия Болоня с минималното 1:0 в среща от 30-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата бе дело на Борха Майорал в 44-ата минута.

Българският национал Валентин Антов стартира на аварийна пейка, само че се включи в игра в 61-ата минута, когато размени контузилия се Лоренцо Де Силвестри. 20-годишният българин се понрави с изявите си и на няколко пъти почисти добре топката, а също по този начин се нареждаше добре и затваряше празните пространства за играчите на Рома. Антов сподели добра централизация в системата с трима централни бранители.

 Валентин Антов
източник: Българска телеграфна агенция

Иначе срещата предложи някои забавни обстановки, като и двата отбора имаха своите шансове за попадение.

Първото полувреме мина под диктовката на гостите, като с пропуски се регистрираха Родриго Паласио, Матиас Сванберг и Роберто Сориано. С положителни изяви обаче се регистрира и вратарят на „ вълците “ Антонио Миранте.

Въпреки превъзходството си, Рома беше отборът, който пръв стигна до попадение и то в основен миг от първото полувреме. В 44-ата минута една изритана напред топка не бе изчистена от Де Силвестри, като я подари на Борха Майорал, който излезе самичък против вратаря, преодоляло го и на празна врата осъществя – 1:0.

През втората част обстановката се обърна и столичани направляваха развоя на срещата и можеха да стигнат до по-изразителна победа. Най-чистата обстановка пропусна Бруно Перес.

С тази победа Рома остава на седмата позиция с актив от 54 точки, като е на пет от четвъртия Наполи. Болоня остава устойчиво в средата на таблицата с 34 точки. В идващия кръг „ вълците “ гостуват на Торино, само че преди този момент имат мач-реванш от ¼-финалите в Лига Европа против Аякс. Вальо Антов и компания пък одобряват Специя на Андрей Гълъбинов.

➕3⃣
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР