Отборът на RNF Априлия остава със само един мотор до

...
Отборът на RNF Априлия остава със само един мотор до
Коментари Харесай

Раул Фернандес аут от Гран При на Франция

Отборът на RNF Априлия остава със единствено един мотор до края на уикенда за Гран При на Франция в MotoGP, откакто Раул Фернандес трябваше да прекрати своето присъединяване на „ Бугати “.

Причината това да се случи е арм пъмп казусът, който тормози испанския водач от началото на годината. След Гран При на Испания той се подложи на интервенция в Мадрид, която обаче се оказа по-инвазивна от предстоящото. След нея Фернандес получи позволение да взе участие в надпреварата край Льо Ман, само че след единствено три обиколки в първата подготвителна сесия стана ясно, че дискомфортът е прекомерно огромен и той трябваше да се отдръпна от Гран При на Франция.

Така RNF Априлия ще бъде без нито един от титулярите си до края на петия спортен уикенд за годината, защото Мигел Оливейра въобще не пътува до Франция. Португалецът е с фрактура на раменната кост на лявата ръка, която получи след рухването в първата обиколка на главното съревнование на „ Херес “ преди две седмици.
 Оливейра пропуща Гран При на Франция Оливейра пропуща Гран При на Франция
На мястото на Оливейра този уикенд кара тестовият водач на Априлия Лоренцо Савадори, който ще бъде и единственият представител на RNF Априлия до края на уикенда във Франция. В първата подготовка на „ Бугати “ италианецът зае 20-то място, изоставайки на 2.524 от най-бързия в сесията – Джак Милър (КТМ).

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР