Отборът на Реал Мадрид допусна поражение с 2:3 у дома

...
Отборът на Реал Мадрид допусна поражение с 2:3 у дома
Коментари Харесай

Реал Мадрид допусна късен обрат срещу Виляреал в Ла Лига

Отборът на Реал Мадрид позволи проваляне с 2:3 вкъщи от състава на Виляреал в дербито на 28-ия кръг в Ла Лига.

Двубоят на " Естадио Сантяго Бернабеу " стартира по-добре за домакините, които откриха резултата в 16-а минута след автогол на Пау Торес, който отклони топката в личната си врата след изстрел на Марко Асенсио.

Малко преди края на първата част гостите въпреки всичко дадоха отговор посредством Самуел Чуквуезе, който получи подаване в наказателното поле, преодоля футболист на " белите " и с удар в левия ъгъл на вратата матира Тибо Куртоа за 1:1.

Само две минути след почивката Реал още веднъж излезе напред в резултата, а създател на попадението стана Винисиус Жуниор, който се разноски сред бранителите на Виляреал, а по-късно пусна топката около Пепе Рейна за 2:1.

Преднината на " лос бланкос " се задържа до 70-а минута, когато подаване на Чуквуезе в наказателното поле на домакините провокира безредие, при което най-съобразителен се оказа Хосе Луис Моралес, който за повторно възвърне паритета в дуела. Първоначално голът не беше зачетен поради отсъдена засада в хода на офанзивата, само че след обзор на обстановката с ВАР беше открито, че нарушаване на разпоредбите няма и попадението беше прието.

Десетина минути по-късно пък Самуел Чуквуезе донесе цялостния поврат в интерес на " Жълтата подводница ", откакто се разписа със страховит изстрел от отдалеченост, обезпечил първи триумф на неговия отбор като посетител на Реал Мадрид от 2018-а година насам.

По този метод Виляреал удължи положителната си серия в Ла Лига и след пет победи и едно тъждество в последните си шест мача отборът заема 5-а позиция с 47 точки.

В същото време пък Реал Мадрид остава на 2-о място с цели 12 пункта пасив по отношение на водача Барселона, който е и с мач по-малко.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР