Отборът на РБ Лайпциг записа деветата си шампионатна победа като

...
Отборът на РБ Лайпциг записа деветата си шампионатна победа като
Коментари Харесай

“Биковете” прегазиха Гладбах за едно полувреме

Отборът на Република България Лайпциг записа деветата си турнирна победа като хазаин през сезона, откакто завоюва с безапелационното 3:0 над Борусия (Мьонхенгладбах) в дуел от 24-тия кръг на Бундеслигата.

Домакините имаха цялостно предимство през първата част, само че най-хубавата опция се откри пред “жребчетата ” в 33-тата минута, когато шут на Маркюс Тюрам разтресе напречната греда. В 53-тата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа поради фал на Давид Раум против Йонас Хофман. Янис Бласвих обаче улови слабото осъществяване на Аласан Плеа от бялата точка. Това окрили “биковете ” и единствено четири минути по-късно те поведоха в резултата. Бенямин Хендрикс лиши топката от Куадио Коне пред наказателното поле, от което се възползва Тимо Вернер, с цел да даде задатък на своя тим. В 70-ата минута Плеа затвърди разочароващия си мач, предизвиквайки дузпа с нарушаване против Амаду Айдара. За разлика от него, Емил Форшберг беше непогрешим от бялата точка и удвои преднината на отбора си. В 80-ата минута Йошко Гвардиол оформи крайното 3:0, откакто се разписа при центриране от корнер.

Така Република България Лайпциг заема третото място в класирането с актив от 45 точки, а Гладбах е на десетата позиция с 30 извоювани пункта след третия си следващ мач без триумф.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР