Отборът на РБ (Лайпциг) се изкачи поне за 24 часа

...
Отборът на РБ (Лайпциг) се изкачи поне за 24 часа
Коментари Харесай

Вернер даде криле на РБ в Хановер

Отборът на Република България (Лайпциг) се изкачи най-малко за 24 часа на четвъртата позиция във краткотрайното класиране на Бундеслигата. Разен Балшпорт завоюва гостуването си на Хановер 96 с 3:2 в атрактивен мач и по този начин резервира стопроцентовия си актив в мачовете против този противник - 2 триумфа в 2 мача.

Тимо Вернер бе в основата на успеха на Република България, въпреки че през днешния ден не съумя да означи. Светкавично бързият нападател асистира за две от попаденията в мрежата на Филип Тшаунер.

Емил Фошрберг откри за 1:0 в 16-ата минута след голов пас на Вернер. Шведският нападател приключи контраофанзива на своя отбор и вкара първия гол от непосредствна непосредственост след положително подаване по земя от страна на немския национал. Вили Орбан удвои преднината на гостите в 54-ата минута, когато те разиграха късо осъществяване на ъглов удар, след което Наби Кейта центрира в наказателното поле, а Орбан означи с глава за 2:0.

Timo #Werner loves @Hannover96 We imagine the feeling isn't mutual #H96RBL pic.twitter.com/uWwnL1pMWB
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) March 31, 2018
Третият гол през днешния ден също пристигна след ъглов удар - Пирмин Швеглер центрира в наказателното поле в 71-ата минута, а там Салиф Сане съумя да върне едно попадние с глава, с цел да понижи изоставането на 96 до 2:1. Разликата от два гола бе възобновена единствено 5 минути по-късно, когато Вернер спринтира отляво на наказателното поле и пусна топката към пресичащия към вратата Юсуф Поулсен, за който бе по-лесната задача - да я чукне в мрежата за 3:1. Хановер не се съобщи и още веднъж вкара - Оливер Сорг центрира в 78-ата минута, а Никлас Фюклруг се разписа с глава за 3:2.

5 – Timo Werner (@RBLeipzig_EN) had a hand in 5 goals (G2, A3) in the last 5 competitive games. Dangerous. #H96RBL #Bundesliga
— OptaFranz (@OptaFranz) March 31, 2018
Едва две минути по-късно Фюлкруг още веднъж вкара, само че попадението му бе анулирано поради засада след консултация с VAR. Домакините се хвърлиха с всички сили в офанзива и удариха греда в 89-ата минута, само че по този начин и не съумяха да изравнят и успеха бе за Република България.

Лайпциг измести Айнтрахт (Франкфурт) от четвъртото място с втората си поредна победа и общо тринадесета за сезона, след кято отборът има 46 точки. “Орлите” обаче могат да се върнат в четворката още на следващия ден, когато гостуват на Вердер (Бремен). Хановер 96 е на тринадесето място с 32 точки.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГОЛМАЙСТОРИ

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 28 кръг, събота 31 март  Хановер 96 2:3краен резулат  Република България (Лайпциг)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР