Отборът на Португалия оглави временното класиране в групата на България

...
Отборът на Португалия оглави временното класиране в групата на България
Коментари Харесай

Португалия оглави класирането в групата на България от квалификациите за Евробаскет 2025

Отборът на Португалия оглави краткотрайното класиране в групата на България в предварителните квалификации за идващото Европейско състезание по баскетбол за мъже, което ще се организира през 2025 година.

Португалците победиха Кипър със 102:69 (35:17, 23:22, 23:18, 21:12) и също като българския народен отбор записаха втори триумф в група F. Те излязоха първи в подреждането, следвани от България, до момента в който съставите на Румъния и Кипър са с по две провали, надлежно на трето и четвърто място.

В идващия кръг от тези квалификации на 10 ноември България ще гостува точно на Португалия, а баскетболистите на Кипър ще бъдат домакини на Румъния. Преди това за българския внушителен отбор следва присъединяване на тазгодишното Европейско състезание, което ще се организира от 1 до 18 септември в Грузия, Чехия, Италия и Германия. България ще играе мачовете си в Тбилиси, Грузия, а финалният стадий на шампионата ще се състои в Берлин, Германия.

Кипър ще се класира непосредствено за Евробаскет 2025, защото е измежду домакините на шампионата дружно с Латвия и Финландия, само че взе участие в пресявките. В същинския стадий на квалификациите ще продължат спечелилите в трите групи и тимът на Кипър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР