Отборът на Полша записа първа победа на Мондиал 2022, след

...
Отборът на Полша записа първа победа на Мондиал 2022, след
Коментари Харесай

Футболистите на Полша победиха Саудитска Арабия на световното първенство

Отборът на Полша записа първа победа на Мондиал 2022, откакто надделя Саудитска Арабия с 2:0 във втория си мач от Световното състезание в Катар. На стадион " Едюкейшън Сити " в Ал Раян саудитците, които изненадващо победиха Аржентина в първия си мач, преобладаваха на терена, само че бяха неефективни в офанзива, до момента в който Полша употребява класата си в нахлуване, с цел да вземе скъпи три точки.

От самото начало играчите на Ерве Ренар държаха повече топката, само че мъчно стигаха до чисти голови положения, до момента в който поляците се възползваха от своя късмет в 39-ата минута, когато Пьотър Желински се разписа отблизо разстояние след добра асистенция на Роберт Левандовски. Малко по-късно реферът Вилтон Сампаоло отсъди дузпа за Саудитска Арабия след консултация с екрана край тъчлинията, само че Салем Ал-Давсари бе надигран от Войчех Шчесни, който направи ужасно избавяне и при добавката.

След почивката картината на терена не се промени, като саудитците търсеха изравнителен гол и пропуснаха няколко шанса, преди Левандовски да постави точка на разногласието в 82-та минута, когато се възползва от груба неточност на Абдулела Ал Малки и не сбърка, останал очи в очи с вратаря Мохамед Ал Овайс. За нападателя на Барселона това бе първи гол на международно състезание.

До края повече попадения не паднаха и Полша завоюва с 2:0. По този метод отборът на Чешлав Михниевич излезе преди всичко в група С с четири точки, една повече от Саудитска Арабия. В късния мач през днешния ден Аржентина (0 точки) се изправя против Мексико (1) от 21:00 часа.

В последния си мач от груповата фаза Полша ще срещне Аржентина в сряда, 30-ти ноември, от 21:00 часа, а по същото време отборът на Саудитска Арабия, който към момента има късмет да излезе от групата, ще премери сили с Мексико. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР