Отборът на Перу поднесе най-голямата изненада от началото на Копа

...
Отборът на Перу поднесе най-голямата изненада от началото на Копа
Коментари Харесай

Малшанс изхвърли фаворита Уругвай от "Копа Америка"

Отборът на Перу сервира най-голямата изненада от началото на " Копа Америка 2019 " в Бразилия, изхвърляйки на 1/4-финалите посочения като любимец за континенталната купа отбор на Уругвай. Двубоят на ст. " Арена Фонте Нова " в Салвадор приключи 0:0, откакто двукратните международни първенци бяха преследвани от цялостен малшанс - Луис Суарес уцели греда още в 14-ата мин., а по-късно три гола на урусите бяха анулирани поради засади, два от тях след намесата на ВАР.

По регламента на шампионата на Южна Америка при тъждество в постоянното време не се играят продължения, а непосредствено се извършват дузпи. При 11-метровите удари в виновник още веднъж се трансформира звездата Суарес, който пропусна още първия изстрел. Всички деветима изпълнителни след него бяха точни и по този начин перуанците се постановиха с 5:4. За 32-годишния голмайстор това беше първа пропусната дузпа от 2016 година, като от този момент той имаше 15 следващи попадения от бялата точка с екипите на " Барселона " и националния тим.

" Толкова е незаслужено да загубиш, откакто си бил по-активен и доста по-добър през целия мач - промълви разплаканият Суарес след мача. - Изпадал съм в сходни обстановки и преди. Трябва просто да вдигнеш глава и да продължиш. Благодаря на съотборниците си, които ме поддържаха. "

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес показа: " Това е голямо отчаяние за нас.- Искахме да победим и да покажем играта си. Приемаме загубата и приветствам тима на Перу, тъй като те не направиха нищо, което не е по разпоредбите, с цел да ни спрат. Те просто се опитваха да бавят играта и не рискуваха. "

На 1/2-финалите Перу ще срещне първенеца от последните две издания на " Копа Америка " (2015, 2016) Чили, като дуелът е на ст. " Арена до Гремио " в Порто Алегре в нощта на сряда против четвъртък - от 3:30 ч. наше време на 4 юли. Ден по-рано на ст. " Минейрао " в Бело Оризонте ще се състои суперсблъсъкът сред домакина Бразилия и Аржентина - от 3:30 ч. на 3 юли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР