Отборът на Парма шокира фаворита Наполи, след като изтръгна победата

...
Отборът на Парма шокира фаворита Наполи, след като изтръгна победата
Коментари Харесай

Парма шокира Наполи на Тардини

Отборът на Парма шокира любимеца Наполи, откакто изтръгна успеха с 2:1 в дуел от 35-ия кръг на Серия А. И трите гола в мача паднаха от дузпи. С триумфа Парма излезе на 10-ата позиция с 43 точки, до момента в който Наполи остана седми с 56 точки.

Неаполитанците излязоха с доста друг състав, откакто треньорът Дженаро Гатузо беше направил седем промени. Извън сметките му останаха Аркадиуш Милик заради травма, а Дрис Мертенс към момента не е изцяло възобновен.

Първото полувреме вървеше към 0:0, откакто и двата тима не съумяха да осъществят ситуациите си. В добавеното време обаче домакините получиха право да изпълнят дузпа, откакто Марио Руи наруши салдото на Алберто Граси в наказателното поле. Зад топката застана Джанлука Капрари, който съумя да преодолее вратаря Алекс Мерет, като го прати в противоположния ъгъл. Това беше първи гол за Капрари с екипа на Парма.

Втората част предстоящо стартира с напън на гостите. Така се стигна до 53-ата минута, когато Наполи получи право да извърши дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Граси. Реферът взе решението си след намесата на ВАР, като и в този случай отсъждането на углавен удар беше малко пресилено. С удар по земя Лоренцо Инсиние върна равенството в резултата, което оживи мача.

По-добрите благоприятни условия за гол бяха пред Наполи, като в 74-ата минута Ървинг Лозано принуди вратаря на " дуковете " оптимално да се разтегне, с цел да почисти. В 80-ата удар на Инсиние от близко беше изчистен от защитник на Парма. Малко нелогично в 85-ата минута Парма стигна до втора дузпа при една от редките си офанзиви, откакто Калиду Кулибали фаулира Деян Кулушевски. Зад топката застана точно Кулушевски, който изведе отбора си напред. До края Наполи гневно атакуваше, само че пропуски пред вратата направиха Амин Юнес и Ди Лоренцо.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Серия А 35 кръг, сряда 22 юли  Парма 2:1краен резулат  Наполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР