Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българската звезда Александър Везенков,

...
Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българската звезда Александър Везенков,
Коментари Харесай

Александър Везенков отбеляза 23 точки за петата поредна победа на Олимпиакос в баскетболната Евролига

Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българската звезда Александър Везенков, надигра турския Анадолу Ефес със 76:70 (22:13, 19:18, 18:21, 17:18) като хазаин в Атина в среща от 23-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже.

Победата бе пета поредна и общо 16-а за гръцкия гранд, който оглавява краткотрайното класиране. Шампионът Анадолу Ефес позволи 12-а загуба и заема 11-а позиция преди приключването на всички мачове от кръга.

Националът Александър Везенков, който беше определен за Спортист на годината у нас, бе най-резултатен за триумфа на Олимпиакос. Той още веднъж започва като титуляр и осъществя 23 точки, от които 4 тройки, добавяйки 3 битки, 3 асистенции и 1 отнета топка за 32 минути на терена.

Баскетболистите на Олимпиакос стартираха чудесно и водеха през целия мач. Те повишиха задатъка си до 15 точки две минути преди почивката при 40:25, само че гостите от Истанбул стопиха малко от изоставането си и първото полувреме приключи при 41:31 в интерес на гръцкия отбор.

Водени от Везенков домакините изиграха мощни начални минути в третата част и подвигнаха разликата до 16 точки при 59:43 преди Анадолу Ефес да направи серия от 9 безответни точки и да понижи до 52:59 преди заключителния интервал. В него турският отбор се приближи на 4 точки до тима на Олимпиакос, който обаче не разреши поврат.

Михалис Лундзис способства с 13 точки и 7 битки за домакините, които още веднъж бяха без Костас Слукас и Алекс Питърс. По 10 точки вкараха Мустафа Фал и Шакил МакКисик.

За Анадолу Ефес нито един състезател не означи повече от 10 точки. Шейн Ларкин приключи с 10 точки и 5 асистенции, а Василие Мицич, Родриг Бобоа и Илайджа Браянт също прибавиха по 10 точки.
 Александър Везенков отново гази противниците в Гърция
Александър Везенков отново гази противниците в Гърция

Българинът с най-вече точки при петата поредна победа на Олимпиакос

В идващия кръг от Евролигата Олимпиакос ще гостува на АЛБА Берлин в Германия на 8 февруари, а преди този момент за Везенков и съотборниците му следва посещение на Лаврио на 5 февруари в гръцкия шампионат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР