Отборът на област Монтана е четвъртият финалист в образователно-патриотичната кампания

...
Отборът на област Монтана е четвъртият финалист в образователно-патриотичната кампания
Коментари Харесай

Отборът на Монтана се класира за финала на Моят град е моята крепост

Отборът на област Монтана е четвъртият финалист в образователно-патриотичната акция на Министерството на районното развиване и благоустройството „ Моят град е моята цитадела “. В провелото се в Габрово съревнование участваха и училищен тимове от областите Велико Търново, Видин, Враца, Ловеч, Габрово и Плевен, които бяха „ изпитвани “ от звездните водещи Димитър Рачков и Васил Василев - Зуека.
Мирослав Дамянов от ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ и Лилия Атанасова от 3 ОУ „ Иван Вазов “ от Монтана завоюваха оптимален брой точки в извънредно оспорвана конкуренция, защото тимовете реализираха съвсем еднакъв резултат, показвайки отлични познания. Втори са тимовете на областите Ловеч и Видин. Трето място завоюва тимът на домакините от област Габрово.
Състезателите бяха оценени от жури с ръководител министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, а членове бяха заместник-министрите на районното развиване и благоустройството и на образованието и науката Деница Николова и Таня Михайлова, кметът на община Габрово Таня Христова и регионалният шеф на Габрово Невена Петкова.
Състезанието в Габрово бе последният полуфинал от самодейността, която срещна училищен тимове от всички области на страната, по отношение на районите за обмисляне. Домакини на полуфиналите бяха градовете Шумен, Кюстендил, Сливен и Габрово, които са измежду общините отличници на оперативните стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 и „ Региони в напредък “ 2014-2020. Големият край ще се организира на 4 ноември в зала 1 на НДК в София. Тогава на сцената ще се изправят четирите тима финалисти - от Шумен, Перник, Кърджали и Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР