Отборът на Нефтохимик 2010 Бургас записа трети последователен успех в

...
Отборът на Нефтохимик 2010 Бургас записа трети последователен успех в
Коментари Харесай

Нефтохимик 2010 не остави шансове на Монтана в отложен двубой от НБЛ

Отборът на Нефтохимик 2010 Бургас записа трети пореден триумф в Националната волейболна лига (НВЛ), откакто в отсрочена среща от осмия кръг надигра с 3:0 (25:20, 25:15, 25:23) гейма като хазаин състава на Монтана.

В зала " Младост " в Бургас домакините преобладаваха изцяло против своя противник, като в първия гейм поеха самодейността още след петата точка и небрежно се откъснаха в резултата при 11:6. В идващите минути монтанчани пробваха на няколко пъти да се приближат до своя съперник, само че не несполучливо и по този начин първата част завърши при 25:20 в интерес на бургазлии.

Във втория сет момчетата на Атанас Петров бяха даже по-убедителни и го завоюваха с 25:15, с което удвоиха преднината си.

Единствено третият гейм предложи някаква конспирация, като гостите, водени от Даниел Пеев, не позволиха отделяне от страна на Нефтохимик 2010, което докара нещата до 23:23. В този миг обаче настоящите първенци в шампионата демонстрираха повече самообладание и завоюваха две следващи точки, а с това си си осигуриха и крайната победа в дуела.

Най-резултатен в мача стана Розалин Пенчев от състава на спечелилите, който наниза 22 точки (6 аса!), до момента в който Мурад Хан и Бранимир Грозданов прибавиха под 10.

За тима на Монтана полският диагонал Кристиан Валчак се регистрира с 13 пункта, а индонезиецът Фахри Путратама завърши с 8.

В класирането Нефтохимик 2010 заема 5-а позиция с баланс 6-2, до момента в който монтанчани са 4-и с актив от 7 триумфа и 3 провали, като имат изиграни цели две срещи повече от бургазлии.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР